joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Dr. Frank Harley" <dr.frankharley86@gmail.com>
Reply-To: dr.frankharley86@yahoo.co.uk
Date: Wed, 1 Jun 2011 07:30:15 -0700 (PDT)
Subject: Van Dr. Frank Harley



Mijn beste vriend,

Hoe doet u en uw gezin? Gelieve te excuseren zo vriendelijk geweest mijn intrusion zonder toestemming hopen dat mijn mail u in goede geest vindt.

Mijn naam is Dr. Frank Harley, een Brits onderdaan en werken als een Bank Manager met UBS Investeringsbank, London, Verenigd Koninkrijk. Ik u kan vertrouwen?

Ik ben contact met u om uw hulp in plaats van een verkoopkans die kwam in mijn bank die van immens voordeel voor beide van ons worden zal als op genomen te zoeken. Ik weet dit klinkt misschien vreemd om u maar gelieve mij zal zich opwaarderen uw volledige aandacht en na het lezen van mijn e-mail, hoeft u niet te nemen als u zich ongemakkelijk voelt over het.

In mijn bank ontdekte ik de som van vijftien miljoen Britse ponden (₤15 miljoen GBP) in een account die tot een van onze late buitenlandse klant, de heer Stephen Richard behoort. Jammer genoeg verloor hij zijn leven in een vliegtuigongeluk samen met die van zijn vrouw en dochter.

Diverse inspanningen om te zoeken een van zijn gezinsleden door de Public Records Office, National Archives, familie Records centrum en alle andere middelen hebben gefaald. Voor de afgelopen jaren, heeft niemand getoond omhoog op de bank om te maken de vordering dus; We staan op het punt van afstand te doen van het Fonds aan de regering voor haar eigen gebruik.

Dit is een tijd leven mogelijkheid en ik ben van plan om het te gebruiken dus de reden waarom ik ben contact met u. "Er IS A TIDE IN de zaken van mannen, waardoor, TAKEN AT THE FLOOD op FORTUNE" betekent het nu of nooit. "Julius Caesar".

Ik ben op zoek naar uw toestemming om u te presenteren als het volgende van kin/begunstigde aan de overledene zodat de bank het Fonds naar u voor wederzijds voordeel overbrengen kan.

Ik weet dat dit lijkt illegale maar als u mijn instructies en vastgestelde procedure adequaat zonder flinch of aarzeling en geven de bank redenen om te twijfelen aan u, zullen wij het succes van deze transactie honderd procent zonder enige hapering of risico.

Alle nodige juridische documenten te back-up van uw claim zal worden beveiligd en uw naam in onze database geüpload als de nabestaanden aan de heer Stephen Richard.

Zodra het Fonds heeft met succes aan u zijn overgedragen, zal ik kom naar uw land waar we vervolgens het Fonds in een percentage van 60% voor mij en 40% voor u zal delen. Ik ben van plan om te investeren in een rendabele investering zoals onroerend goed enz., die je ook helpen zal in met uitzicht op namens mij mijn aandeel.

Als dit goed met u, vraag ik uw eerlijke samenwerking, zien vertrouwelijkheid en vertrouwen om ons deze transactie door te geven maar me de volgende details zoals hieronder:


• UW VOLLEDIGE NAAM:
• UW VOLLEDIGE CONTACT ADRES:
• UW MOBIELE TELEFOON/FAX/TELEFOON NUMMERS:
• UW LEEFTIJD:

Ik garandeer u dat dit zal worden uitgevoerd onder een legitieme regeling die u tegen elke inbreuk op de wet en zal beschermen zal worden afgerond binnen zeven (7) bank werkdagen.

Uw snelle reactie zal hoogst gewaardeerd worden.

Oprechte groet,

Dr. Frank Harley
(Regionale Bank Manager).
UBS Investeringsbank,
London, Verenigd Koninkrijk.
Mob: +447024038481

Anti-fraud resources: