joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "info@santanderbank" <drben1202@yahoo.com>
Reply-To: "info@santanderbank" <dr.1alexmorgan@hotmail.co.uk>
Date: Mon, 12 Dec 2011 09:45:04 -0800 (PST)
Subject: Vasta,

Dr Alex Morgan
Operations / Regional Manager Santander Bank Plc,
47-48 Piccadilly
Piccadilly
W1J 0DT
London Suurbritannia
Öelge: +44 702 4098040
Email: dr.1alexmorgan @ hotmail.co.uk

Kallis sõber,
Minu nimi on Dr Alex Morgan alates Harlesden Loode-Inglismaal, ametliku vanem projekti ja programmeerija juhina Deutsche Bank, usaldusväärne nõustaja juba üle 20 aasta ja praegu Operations / Regional Manager Branch Manager Santander Bank London, siin Santander. Ma töötasin Uuemad ministrite Bank London. Kirjutan teile järgmisi tegeleks työhuoneestani, et oleks tohutu kasu nii meile.
 Minu osakond, olles Operations / Regional Manager Branch Manager Santander Bank Plc. Ma avastasin mahajäetud summa £ 21,500,000,00 Briti nael (Kakskümmend üks miljon viissada tuhat Briti nael), mis kontole, mis kuulub üks meie välismaistele klientidele Late David McDowell Brown Ameerika kodanik, Arlington Virginia, kes kahjuks kaotas oma elu Veebruaril 2003 kuni Lõuna-Ameerika Ühendriigid kosmosesüstik Columbia, Ta suri nagu üks mees.
  Valik Teile on tekitanud alates geograafilist laadi kohta, kus te elate, eelkõige seetõttu, et tundlikkus ja tehingu konfidentsiaalsuse siin.
Nüüd meie panga on oodanud ükskõik millise sugulaste ees up tuleb nõuet, kuid keegi ei teinud seda. Mina isiklikult ei ole andnud leidmisel sugulased 5 aastat nüüd.
  Ma nüüd otsin oma nõusoleku esitada teile kui Lähisugulane / Kas abisaaja surnud, nii et teel selle konto hinnatud £ 21, 500, 000, 00 Briti naela võib maksta teile. See on välja makstud või jagada need protsendid, 50% mulle ja 40% sulle, kui 10% mis tahes ajal tekkinud kulude tehingu kuigi mul on tagatud kõik vajalikud juriidilised dokumendid, mida saab kasutada varundamise selle väidab me tegemisel. Kõik, mida ma vaja on täita oma nimed dokumentide ja legaliseeriks see kohus siin tõestada teile õigustatud toetusesaajaga.

 Ka mul vaja teie ausad koostöötoimingud, Konfidentsiaalsus ja absoluutne Trust mingit kahtlust, mis võimaldavad meil näha selle tehingu läbi. Ma garanteerin teile, et see täide viia seaduslik korraldus, mis kaitseb teid mis tahes rikkumise korral õigust.

Palun, annavad mulle järgmist meil on 5 päeva kestab see läbi.
See on väga kiiresti palun.
1. Full Name
2. Sa oled Telefoninumber
3. Sa oled kontaktaadress.
4. Okupatsioon

Palun vastake nii ma saadan sulle panga vormi täita kohe.

Lugupidamisega
Dr Alex Morgan
Tel +44 702 4098040

Palun saatke oma andmed minu era EMAIL [dr.1alexmorgan @ hotmail.co.uk]

Anti-fraud resources: