joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "info@santanderbank" <drben1202@yahoo.com>
Reply-To: "info@santanderbank" <dr.1alexmorgan@hotmail.co.uk>
Date: Tue, 13 Dec 2011 12:53:04 -0800 (PST)
Subject: Odpoved

Dr. Alex Morgan
Operace / Regionální manažer Santander Bank plc,
47-48 Piccadilly
Piccadilly
W1J 0DT
Londýn Velká Británie
Rekni: +44 702 4098040
E-mail: dr.1alexmorgan@hotmail.co.uk

Drahý príteli,
Jmenuji se Dr. Alex Morgan, z Harlesden North West England, formální senior project manager a programátor v Deutsche Bank, duveryhodného poradce pro více než 20 roku av soucasné dobe provozu / oblastní manažer pobocky manažer Santander Bank London, tady v Santander. Pracoval jsem pro nejnovejší ministru Bank v Londýne. Píši vám tyto dohody v mé kanceláre, která bude mít obrovský prínos pro nás oba.
 V mém oddelení, jako provozní / regionální manažer pobocky manažer Santander Bank plc. Jsem zjistil, opuštené cástku £ 21,500,000,00 Britská libra (dvacet jedna milionu pet set tisíc britských liber) v úctu, který patrí k jednomu z našich zahranicních zákazníku Pozdní David McDowell Brown americký obcan Arlington Virginia, který bohužel prišel o život první únor 2003 až na jihu Spojených státu raketoplánu Columbia, zemrel jako svobodný muž.
  Volba Vás kontaktovat se vzbudila z geografické povahy, kde žijete, obzvlášte vzhledem k citlivosti na transakce a duvernost zde.
Nyní náš bankovní bylo cekání na nekterý z príbuzných prijde až k tvrzení, ale nikdo neudelal. Osobne jsem byl neúspešný pri rozmistování své príbuzné po dobu 5 let.
  I nyní usilovat o váš souhlas k vám jako další príbuzný / Bude príjemce, aby zemrelého tak, že výtežek z tohoto úctu ocenen na 21 liber, 500, 000, je 00 britských liber být vyplacena na vás. To bude vyplacena, nebo sdílená v techto procent, 50% pro me a 40% na vás, zatímco 10% je na náklady vzniklé v prubehu transakce, zatímco Jsem zajištené veškeré potrebné právní dokumenty, které mohou být použity k zálohování toto tvrzení jsme tvorby. Vše, co potrebujete, je vyplnit vaše jména na dokumenty a legalizovat to u soudu dokázat, jste zde jako oprávnený príjemce.

 Také jsem se vyžadují vaše uprímná Co-operace, duvernosti a absolutní duvery bezpochyby k tomu, aby nás videt tuto transakci prostrednictvím. Já vám zarucit, že to bude popraven za legitimní usporádání, které bude chránit vás z jakéhokoli porušení zákona.

Prosím, uvedte mi následující, jak jsme máte 5 dní na spuštení pomocí.
To je velmi URGENT PROSÍM.
1. Jméno a príjmení
2. Jste telefonní císlo
3. Jste Kontaktní adresa.
4. Zamestnání

Odpovezte, prosím, tak i já posílám vás banka formuláre k vyplnení okamžite.

S úctou Váš,
Dr. Alex Morgan
Tel. +44 702 4098040

Zašlete nám svou informace na muj soukromý email:  dr.1alexmorgan@hotmail.co.uk

Anti-fraud resources: