joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "dr.david silva" <drdavidsilva003_ubs_uk@msn.com>
Reply-To: <drdavidsilva_22@hotmail.co.uk>
Date: Mon, 5 Mar 2012 08:44:36 +0000
Subject: =?iso-8859-1?Q?Fr=E5n_Dr.Da?= =?iso-8859-1?Q?vid_silver?=



Från Dr.David silver
Brondesbury, North West
London England

Kära vän.

Jag Dr.David Silver från Brondesbury, North West London, här i England. Jag arbetar för UBS Investment Bank London gren. Jag skriver dig från mitt kontor som kommer att vara en enorm fördel för oss båda. I min avdelning, som är en medlem av koncernledningen kom-kommittén och Chief Risk Officer (Greater London Regional Office), jag upptäckte en övergiven summan av £ 15 miljoner Great British Pounds Sterling (Femton Million Great British Pounds) på ett konto som tillhör en av våra utländska kunder Late Mr Steve Allen som tyvärr miste livet i en bilolycka även hans hustru och enda dotter.

Vid valet av kontaktar du är upphetsad av geografisk karaktär av var du bor, i synnerhet på grund av känsligheten hos denna transaktion. Banken tjänstemän har väntat på någon av de anhöriga att komma upp för detta påstående, men ingen har gjort det. Jag personligen har tappat målet att hitta de anhöriga i 4 år nu, jag söker ditt medgivande att presentera dig som de närmast anhöriga / Kommer bidragsmottagaren till den avlidne av denna fond så att intäkterna från detta konto värderas till 15 miljoner pund pund kommer att vara överföras till ditt bankkonto som anhöriga till Late Mr Steve Allen.

Detta kommer att betalas ut eller delas i dessa procentsatser, 60% för mig och 40% till dig. Jag har fått alla nödvändiga juridiska dokument som kommer att användas för att backa upp detta påstående vi gör. Allt jag behöver göra är att fylla i ditt namn till handlingarna och legalisera det i domstol här för att visa dig som den rättmätiga förmånstagaren av fonden.

Allt jag behöver nu är din ärliga samarbete, sekretess och pålitlighet för att vi ser denna transaktion igenom. Jag garanterar er att detta kommer att genomföras under ett legitimt system som skyddar dig mot eventuella brott mot lagen. Jag vill att du ska förstå att jag har arbetat i denna bank i 17 år, och jag har kunnat säkra alla juridiska dokument så att du ärva denna fond

Ge mig följande: som vi har några dagar att köra igenom detta är mycket brådskande TACK.

1. Fullständigt namn
2. Din Direkt Mobilnummer
3. Du är Kontaktadress
4. Födelsedatum

Efter att ha gått igenom ett metodiskt söka, jag bestämde mig för att kontakta dig hoppas att du hittar den här affären intressant. Var på din bekräftelse av detta meddelande och ange ditt intresse jag kommer förse dig med mer information. Endeavor att meddela mig ert beslut så snart som möjligt.

Vänliga hälsningar,
Dr.David silver
Mobilnummer: +447011147967

Anti-fraud resources: