joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Mrs Rebecca <livingchrist@fastmail.fm>
Reply-To: reb_williams100@yahoo.com
Date: Sun, 16 Sep 2012 16:11:30 +0100 (BST)
Subject: Remain blessed in the Lord.




Schenkingvan mevrouw Rebecca Rilliams.
Bp [38 ruedes martyrs cocody
Abidjan,ivoorkust.
 
Liefste eenvan god
 
Ik ben dehierboven genoemde persoon uit koeweit. Ik ben getrouwd met dhr. David Williams. Die werkte met koeweit ambassade in ivoorkust negen jaar voordat hijstierf in het jaar 2004. We waren elf jaar getrouwd, zonder een kind. Hijstierf na een korte ziekte, dat duurde slechts vier dagen.
 
Voor zijndood waren we beiden wedergeboren christen. Sinds zijn dood heb ik beslotenniet te hertrouwen of een kind te krijgen buiten mijn echtelijke woning, die debijbel is tegen. Toen mijn overleden man nog leefde deponeerde hij de som van $2. 5 miljoen (twee miljoen en vijfhonderdduizend dollar) op de bank hier inabidjan op een tussenrekening geboekt.
 
Momenteelis het fonds is nog steeds in de bank. Onlangs heeft mijn dokter vertelde medat ik ernstig hebben ziekte die kanker probleem. Degene die mij het meeststoort is mijn beroerte ziekte. Te hebben geweten mijn conditie heb ik beslotenom dit fonds te doneren aan een kerk of individu dat dit geld zal gebruik makenvan de manier waarop ik ga hierin te instrueren. Ik wil een gemeente die dit fondste gebruiken voor weeshuizen, weduwen, het uitdragen van het woord van god enernaar te streven dat het huis van god wordt gehandhaafd.
 
De bijbelmaakt ons om te begrijpen dat gezegend is de hand die geeft. Ik nam dezebeslissing omdat ik heb geen kind dat dit geld zullen erven en mijn manfamilieleden zijn geen christenen, en ik wil niet dat mijn man de inspanningenom te worden gebruikt door ongelovigen. Ik wil niet dat een situatie waar ditgeld zal worden gebruikt in een goddeloze manier. Dit is waarom ik ben hetnemen van deze beslissing. Ik ben niet bang voor de dood dus ik weet waar ikga. Ik weet dat ik ga worden in de schoot van de heer.
 
Exodus 14vs 14 zegt dat de heer zal mijn zaak aan te vechten en ik zal mijn vrede tehouden.
 
Ik heb geentelefonische communicatie niet nodig in dit verband vanwege mijn gezondheidvandaar de aanwezigheid van familieleden van mijn man is om mij heen altijd ikwil niet dat ze weten over deze ontwikkeling. Bij god zijn alle dingenmogelijk. Zodra ik uw antwoord te ontvangen ik zal u de contactgegevens van debank hier in abidjan. Ik wil u en de kerk om altijd te bidden voor mij, want deheer is mijn herder. Mijn geluk is dat ik een leven van een waardigechristelijke woonde. Wie dat wil de heer dienen moet hem dienen in geest enwaarheid. Kunt u altijd biddende zijn al door je leven.
 
Enigevertraging in uw antwoord geeft me ruimte in het sourcen van een andere kerk ofindividueel voor dit zelfde doel. U mij verzekeren dat u dienovereenkomstig zalhandelen zoals ik hierin. Hoop dat uw antwoord te ontvangen.
Stuur mijde volgende informatie per hieronder.
 
Uwvolledige naam .....
Adres ....
Leeftijd.....
Bezetting .....
Foto's......
 
Blijvengezegend in de heer.
Jou inchristus,
Mrs Rebecca Williams.

Anti-fraud resources: