joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Johanna williams <johannawilliams0000000004@bol.com.br>
Date: Fri, 14 Mar 2014 11:13:04 -0300
Subject: Van Mrs.Johanna williams

Van Mrs.Johanna williams

( Johannawilliams01@hotmail.fr )


Ik ben mevrouw Johanna williams Koeweit , getrouwd met de heer Jerry Willimas die tot zijn dood een exporteur van antiquiteiten gevestigd in Ivoorkust was , waren we getrouwd zijn? Elf jaar zonder een kind. Hij stierf na een kort ziekbed , dat duurde slechts twee weken . Voor zijn dood waren we beiden christenen. Sinds zijn dood heb ik besloten niet te hertrouwen of krijgen een kind buiten mijn echtelijke woning . Toen wijlen mijn man nog leefde deponeerde hij de som van ( $ 4.500.000 dollar) met een van de belangrijkste bank hier in Abidjan Ivoorkust in West-Afrika . Onlangs mijn dokter mij bevestigd dat ik ernstige ziekte die kanker probleem . Wat de meeste mij stoort is mijn beroerte ziekte ongeval .

Nadat mijn conditie heb ik besloten om dit geld te doneren aan een christelijke instelling of persoon die dit geld zal gebruik maken van de manier waarop ik ga hierin instrueren bekend . Ik wil een christen dat dit geld zal gebruiken voor het weeshuis woningen, ziekenhuizen , kerken, scholen en het uitdragen van het Woord van de Almachtige God en trachten dat het huis van de almachtige God wordt gehandhaafd . De Bijbel heeft ons om te begrijpen dat gezegend is de hand die geeft . Ik nam deze beslissing omdat ik heb geen kind dat dit geld zullen erven en mijn man familieleden zijn geen christenen en ik wil niet de inspanningen van mijn man 's te worden gebruikt door ongelovigen willen hebben . Ik wil niet een situatie waar dit geld zal worden gebruikt in een goddeloze manier .


Ik ben niet bang voor de dood dus ik weet dat ik in de boezem van de Heer. Exodus ! 14 vs 14 zegt dat de Heer mijn geval zal vechten en ik zal zwijgen . Ik heb geen telefonische communicatie in dit verband vanwege mijn gezondheid vandaar de aanwezigheid van mijn man familieleden om me heen altijd d nodig . Ik wil niet dat ze weten over deze ontwikkeling . Met de Almachtige God zijn alle dingen mogelijk . Zodra ik uw antwoord zal ik u over hoe deze visie gebeuren. Ik wil dat jij en de christelijke instelling om altijd voor me bidden .

Mijn geluk is dat ik leefde een leven van een waardige christelijke . Iedereen die wil de Almachtige te dienen moet Hem dienen in geest en waarheid .

Gelieve steeds in gebed zijn hele leven. Elke vertraging in uw antwoord zal me ruimte te geven in het sourcen van een andere christelijke instelling of een goed christen voor dit zelfde doel .

Kunt u mij verzekeren dat u dienovereenkomstig zal handelen zoals ik al zei hier .

uwe zuster in de Heer

Mevrouw Johanna williams

Anti-fraud resources: