joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: =?utf-8?B?dXJnZW50IHbEgyByb2c=?= <yamo0512@yahoo.co.jp>
Reply-To: =?utf-8?B?dXJnZW50IHbEgyByb2c=?= <morine_mustapha@yahoo.com.ar>
Date: Wed, 6 Aug 2014 03:27:11 +0900 (JST)
Subject: =?utf-8?B?RHJhZ2EgbWVhIMOubiBIcmlzdG9zLA==?=


Draga mea în Hristos,

Salutări în Numele Domnului nostru Isus Hristos. Sunt Mrs.morine Mustapha, văduva de regretatul dr. Dan Mustapha, im 74 ani vândut.
Sunt un convertit creștin, care suferă de cancer prelungită de sân, de la toate indicațiile medicale, starea mea sa deteriorat într-adevăr și este destul de evident că eu nu pot trăi pentru mai mult de șase luni care dețin la creșterea rapidă de etapă și durerea chinuitoare care revine la acesta.

Soțul meu a fost ucis în timpul războiului din Golf, și de ani noastre lungi de căsătorie nu a fost binecuvântat cu copii. Soțul meu a fost foarte wealthy.After moartea lui am moștenit toate de afaceri și a fondurilor sale. Medicul mi-a diagnosticat și mi-a spus în particular ceea ce eu ar trebui să se aștepte, construirea de spiritul meu pentru inevitabilul. El spune că nu poate dura mai mult de șase luni, în funcție de acest lucru i-au luat decizia de a împărtăși o parte din fondurile mei și bogăție din contribuția la dezvoltarea Bisericii și a societății, cu accent major pe săraci, nevoiași și victimele HIV / SIDA.

Te-am ales după ce a vizitat site-ul după ce s-au rugat pe el, eu sunt dispus să doneze suma de $ 3.600,000 USD pentru munca ta în dezvoltarea Bisericii și de a ajuta pe cei săraci, nevoiași, și mai puțin privilegiați printre dumneavoastră congregații / societate. Vă rugăm să rețineți că acest fond este depus la o bancă din țara în care soțul meu a lucrat, avocatul meu va depune cererea pentru transferul de bani în numele desemnat și informațiile lui, după aplicații și instrucțiunile mele.

Harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu și împărtășirea Sfântului Duh să fie cu voi. în cele din urmă i angajeze sincer să vă asigurați că aceste fonduri sunt puse de a utiliza numai în acest scop, un unul bun vă poate fi de acord cu mine, și amintiți-vă acestea sunt impuse de o femeie a muri, care are o viață în Domnul. Îmi dau seama acum că bogăția fără viață în Hristos este o deșertăciune și non-sense.Always amintiți-vă că.

Fie ca harul și binecuvântarea lui Dumnezeu să fie și să rămână cu tine.

I va fi în așteptarea pentru răspunsul dumneavoastră.

binecuvântări,
morine Mustapha

Anti-fraud resources: