joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Rose Raphael <emm_john01@yahoo.co.jp>
Reply-To: Rose Raphael <roseraphael01@yahoo.fr>
Date: Wed, 21 Jan 2015 17:59:46 +0900 (JST)
Subject: =?iso-8859-1?Q?H=E4lsningar_till_er_k=E4ra_?=


Kära,
Jag vet verkligen att detta budskap kommer till dig som en överraskning, men låt mig introducera mig till er eftersom jag är allvarligt i behov av din hjälp. Mitt namn är Miss Rose Raphael.

Jag har ett allvarligt problem som är en skada som dröjer sig kvar i min själ för nästan tio månader nu och jag vill ha någon som är pålitlig och ärlig som kommer att råda eller ge mig hjälp och förslag på hur man kan övervinna krisen. min far är inte längre i livet här i Abidjan, Min Älskade Pappa gå med hans förfäder genom handen onda politiker.

Hur jag önskar att jag kommer att se dig nu i mitt land och vi pratar med varandra för närvarande. Min far innan hans död var en ordförande i kakao återförsäljare här i Bouake elfenbenskusten det var när jag fortfarande är student på federal högskola i Abidjan. men jag slutar skolan efter döden av min fader, och som jag skriver till dig nu, jag hoppas och drömmer om framtiden krossades och spreds till himlen som jag vet inte vad jag ska göra.

Min far lämnade efter sig en stor summa pengar med bank $3.500.000 Miljoner Dollar, och jag vet inte om det här, det var på den 10: e November förra året att vår familj advokat vänligen lämna över till mig de dokument som omfattar en insättning och KOMMER min far skrev och instruktion om hur jag kommer att använda de pengar, Samtidigt som jag vet inte vad faktiskt vad de ska göra med de här pengarna på grund av krossade hjärnan och life line, det är därför jag har kontaktat dig så att du kan ge mig råd och även hjälpa till eller ge mig förslag på hur jag kommer att hantera arv och även hjälpa mig att överföra denna fond till ditt konto i ditt land för här är jag rädd för mitt liv på grund av hotet av min farbror.

Min kära efter slutförandet av överföringen av pengarna som jag kommer att komma över ditt land som har fred och säkerhet och också för att fortsätta min utbildning, samtidigt som du kommer att söka efter en bra affär att investera pengar,

Snälla det är en lång historia som om jag börjar att berätta dem nu, kommer du att börja fälla tårar över det, men jag kommer att ge dig fler detaljer i mitt nästa mail, men vänligen ha i åtanke att jag behöver dig att hjälpa mig ut från min dåliga kondition och hjälp med att överföra pengarna till ditt konto och hjälpa mig komma över det för trygghet i mitt liv och börja ett nytt liv med dig.
Min kära jag vänta med att höra av er Så att jag kan ge dig information om hur pengarna skall överföras.

Tack än en gång och vänligen framföra min hälsning till din familj.
Tack och Gud välsigne dig.
Rose Raphael.
Mitt Telefonnummer +22504732772

Anti-fraud resources: