joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: dada smith <dadmit19@yahoo.co.uk>
Date: Mon, 7 May 2007 01:44:13 +0100 (BST)
Subject: Brief van Dada Smith


Beste vriend,

IT IS MIJN BESCHEIDEN GENOEGEN AAN OPRECHT APPOLOZISE VOOR VOOR HET EERST het CONTACTEREN van U DOOR e-mail HOEWEL IT het SNELSTE MIDDEL VAN MEDEDELING IS MAAR NIET DISCREET VOOR een PRIVÉ BEDRIJFSOVEREENKOMST MET SOMEBODY bent U NOOIT VOORDIEN SAMENGEKOMEN.
Mijn naam is Dada Smith een persoonlijke medewerker aan Recente M. Larry Baldridge. Ik schrijf met betrekking tot een buitenlandse klant van Euro Krediet en Bank Laons (M. Larry Baldridge, van Connecticut, de V.S.) die in de vliegtuigneerstorting van 31 Egyptische luchtvaartlijn 990 van Oktober 1999[with ] met zijn aan boord vrouw, slechts dochter en andere passagiers op omkwam.

De heer, sinds de nalating van M. Larry Baldridge, heb ik persoonlijk op met levendige belangstelling gelet om volgende van verwanten te zien maar allen is abortief gebleken aangezien niemand zijn fondsen van USD 30m is komen eisen, [ Dertig Miljoen Dollars van Verenigde Staten ] wat met onze bank hier voor een zeer lange tijd is geweest. Op deze nota die ik heb beslist om voor wie te zoeken zijn naam zal als Volgende van Verwanten worden gebruikt, aangezien niemand gekomen=is= de tot gezette eis als Volgende van Verwanten of Begunstigde aan dit financiert andthe bankwezenethiek hier toestaat dergelijk geld niet om meer dan vijf jaar te blijven, omdat na vier jaar het geld zal terug naar de bankschatkist als unclaimed rekening worden geroepen.

Gezien dit kreeg ik uw contact door de Britse Tweezijdige opdracht van de buitenlandse Handel nadat ik in mijn mening overtuigd was dat uw Naam/Bedrijf als Volgende van Verwanten aan deze eis zou kunnen worden gebruikt. Het verzoek van een vreemdeling als Volgende van Verwanten in deze zaken wordt veroorzaakt door het feit dat de klant een vreemdeling was en een Brit zich niet kan als volgende van verwanten aan een vreemdeling bevinden Ik was het ermee eens dat 30% van dit geld voor u als buitenlandse partner met betrekking tot het verstrekken van een rekening zal zijn terwijl 10% van om het even welke uitgaven zal nemen die tijdens het slagen van de overdracht zouden kunnen worden verricht en de rest voor me zal zijn. Daarna zal ik uw land voor uitbetaling bezoeken, aangezien ik voor pensionering bijna gepast ben.


Ik zal niet om aan uw bericht, dat deze zaken vrije hitch zijn/risico en dat er niet in slagen te brengen u geen vrees zou moeten onderhouden, aangezien de gehele vereiste regeling voor de overdracht is geperfectioneerd.

Het hopen aan het spoedigst het horen van u.

Vriendelijke groeten,
M. Dada Smith




---------------------------------
Yahoo! Mail is the world's favourite email. Don't settle for less, sign up for your freeaccount today.

Anti-fraud resources: