joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: mike williams <mikewill19@yahoo.co.uk>
Date: Mon, 7 May 2007 02:09:14 +0100 (BST)
Subject: brief van Michael Williams (Esq)


Beste Vriend,
Ik ben Advocaat Micheal Williams (Esq) een rechtskundig adviseur bij wet. Ik ben de Persoonlijke procureur aan M. Peter Bush een ingezetene van de V.S., die om met shell-ontwikkeling bedrijf in Nigeria gebruikte te werken. Mijn Cliënt stierf in Banda Aceh in Indonesië met zijn vrouw en familie als resultaat van dodelijke Tsunami terwijl op een Bezoek van het Toerisme in 26,2004 December.
Gelieve te registreren aan deze website voor meer over Tsunami,


http://www.cnn.com/SPECIALS/2004/tsunami.disaster/http://en.wikipedia.org/wiki/2004_Indian_Ocean_earthquake
Na verscheidene niet succesvolle pogingen, besliste ik zijn laatste naam over Internet te volgen, om van om het even welk lid van zijn familie de plaats te bepalen en aangezien ik niet om het even wie kon krijgen, vandaar ik contacteerde u. Ik heb u om in het repatriëren van het geld en het bezit gecontacteerd bij te wonen erachter verlaten door mijn cliënt alvorens zij door de bank in beslag genomen onbruikbaar of verklaard worden waar dit reusachtige stortingen ondergebrachte EERSTE BANK VAN NIGERIA(FBN) was, waar overleden een rekening had die bij ongeveer $14.600.000 miljoen dollar wordt getaxeerd.
De bank heeft me een bericht uitgegeven om volgende van verwanten te verstrekken of de rekening te hebben in beslag nam dit nieuwe jaar. Aangezien ik in nu de plaatsbepaling van de verwanten meer dan 2 jaar niet succesvol ben geweest streef ik naar uw toestemming om u als volgende van verwanten van de overledenen voor te stellen, zodat de opbrengst van deze rekening die bij $14.600.000 miljoen dollar wordt getaxeerd aan u kan worden betaald en toen u en ik het geld kan delen. 60% aan me en 30% aan u, terwijl nog eens 10% voor om het even welke uitgaven zal worden terzijde gelegd die kunnen zijn accrured tijdens deze transactie. Ik heb alle noodzakelijke wettelijke documenten die kunnen worden gebruikt om om het even welke eis te steunen wij kunnen maken. Alle ik van u, ben uw eerlijke samenwerking vereis om ons toe te laten door zie deze overeenkomst.
Ik waarborg dat dit onder een wettige regeling zal worden uitgevoerd die u tegen om het even welke breuk van de wet zal beschermen. Word gelieve in aanraking met me door mijn e-mail en naar me uw telefoon te verzenden en bespreken de faxnummers om ons toe te laten over deze transactie in detail.
Dank en de God zegenen u.
Vriendelijke groeten,
M. Michael Williams (Esq)



---------------------------------
Yahoo! Mail is the world's favourite email. Don't settle for less, sign up for your freeaccount today.

Anti-fraud resources: