joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: (sent from abused email account)
Reply-To: <khan.zafarhabib@live.com>
Date: Wed, 12 Nov 2008 20:37:32 +0000
Subject: Heeft Reactie Dringend!



Gegroet, Deze brief moet komen naar jou toe als een grote verrassing, maar ik vind het slechtseen dag dat mensen elkaar ontmoeten en worden goede vrienden en zakelijke partners.Ik ben Zafar Habib Khan, Chief Investment Officer met een gereputeerde bank hier in de VAE schrijf ik u dit voorstel in goede geloof, te geloven dat ik kan vertrouwen dat u de informatie die ik over te onthullen aan jou. Ik heb een dringende en zeer vertrouwelijke bedrijfsinformatievoorstel voor je. Op 15 maart 2004, een Irakees Buitenlandse Oil consultant / aannemer met de CHEVRON Petroleum Corporation, Mohammad Al Nasser heeft een vaste gedeponeerd bij mijn bank in 2004 voor 36 kalendermaanden, met een waarde van US $ 17500000,00 (zeventien miljoen, vijfhonderd duizend Amerikaanse Dollars) de volgroeide datum voor deze betaling contract was dit 14 maart 2007. Helaas was hij dood onder de slachtoffers in de 27e mei 2006 ardbeving ramp in Jawa, Indonesië dat de dood van meer dan 5000 mensen. Hij was in Indonesië op eenzakenreis en dat was hoe hij aan zijn einde. Mijn bank management is nog niet te weten over zijndood, ik wist dat omdat hij was mijn vriend en ik zijn account officer. Mohammad geen melding eventuele nabestaanden / Heir toen de rekening werd geopend. Hij vertelde me dat hij was getrouwd met twee kinderen, maar verloor hij al zijn familieleden tijdens Golfoorlog. Afgelopen week mijn Bank Management gevraagd dat ik zou geven instructies over wat te doen over zijn vermogen, zoals zijn rekening officer, indien de hernieuwing van het contract. Ik weet dat dit zal gebeuren en dat is de reden waarom ik zijn op zoek naar een middel om de situatie,want als mijn Bank directeuren gebeurt om te weten dat Mohammed dood is en geen enkel Heir, zullen ze de fondsen voor hun persoonlijke gebruik, dus ik wil niet dat dit te laten gebeuren. Dat is de reden waarom ik ben nu op zoek naar uw co-operation om u als naaste Kin naar de rekening en mijn bank hoofdkwartier zal de rekening aan jou. Er is geen risico wordt gelopen, de transactie zal worden uitgevoerd het kader van een legitieme regeling die u beschermt tegen eventuele schending van de rechtsstaat. Het is beter dat wij ons sterk maken voor het geld, als het toestaan van de Bank directeuren om het uit, ze zijn al rijk. Ik ben geen inhalige persoon, dus ik ben suggereren wij delen het geld gelijk, 50/50% voor beide partijen, mijn aandeel zal mij helpen om te beginnen met mijn eigen bedrijf dat is mijn droom. Laat me ken uw mening over dit en doe dat de behandeling van deze informatie als TOP GEHEIM. Wij zullen de details zodra ontvang ik uw dringende reactie. Nog een fijne dag en Gods zegen. Anticiperen op uw communicatie. Met vriendelijke groet, Zafar Habib

Anti-fraud resources: