joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Mr john Tugwell <johntugwel@greatbusinessservices.com>
Date: Thu, 24 Sep 2009 07:04:11 -0700 (PDT)
Subject: Van Mr.John Tugwell


Van Mr.John Tugwell

Ik ben Mr.John Tugwell Van Harlsden, Noord-West Londen, hier in Engeland. Ik werk voor NatWest Bank Corporation Londen. Ik schrijf u uit mijn kantoor dat zal worden van een enorm voordeel voor ons beiden. In mijn departement, waarbij de assistent-manager (Greater London Regional Office), ontdekte ik een verlaten bedrag van £ 15 miljoen Great British Pounds (vijftien miljoen Great British Pounds) in een account die behoort tot een van onze buitenlandse klanten Late Mr Thompson Morrison een Amerikaanse burger die helaas verloren zijn leven in het vliegtuigongeluk van Alaska Airlines-vlucht 261 die crashte op 31 januari 2000, inclusief zijn vrouw en zijn enige dochter..
 
De keuze van contact met u wordt gewekt van de geografische aard van waar je woont, met name vanwege de gevoeligheid van de transactie. en de vertrouwelijkheid hierin. Nu onze bank heeft gewacht voor een van de familieleden aan-up voor de claim, maar niemand heeft dat gedaan gekomen. Persoonlijk ben ik het ongelijk is gesteld bij het lokaliseren van de nabestaanden voor 2 jaar nu, ik zoek uw toestemming om u te presenteren als de nabestaanden / Zal Begunstigde aan de overledene, zodat de opbrengst van deze rekening gewaardeerd op 15 miljoen Britse Ponden kan worden betaald voor jou.
 
Dit zal worden uitbetaald of gedeeld in deze percentages, 60% voor mij en 40% voor jou. Ik heb beveiligd alle nodige juridische documenten die kunnen worden gebruikt om back-up van deze claim wij maken. All I need in te vullen, uw naam op de documenten en het legaliseren bij de rechtbank hier om u te bewijzen als de rechtmatige begunstigde. Alles wat ik nu nodig is uw eerlijke samenwerking, Vertrouwelijkheid en vertrouwen zodat wij deze transactie doorzien. Ik garandeer u dat dit zal worden uitgevoerd onder een wettige regeling die u beschermen tegen een schending van de wet.
 
Geef mij de volgende: als wij 7 dagen om het te doorlopen hebben. dit is heel erg URGENT PLEASE.
 
1. Volledige naam
2. Uw Directe Mobile Number
3. Uw contactadres.
 
Gelet gegaan door middel van een methodisch zoeken, heb ik besloten om contact met u opnemen in de hoop dat u dit voorstel interessant vindt. Gelieve op uw bevestiging van dit bericht, met vermelding van uw interesse zal je verschaffen met meer informatie. Endeavor om mij te laten weten wat uw besluit zo spoedig mogelijk.

Groeten,
Mr.John Tugwell
Private Tel: +447024069968
Mobile Number: +447024042891
E-mail: johmjug40@live.co.uk
 

Anti-fraud resources: