joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Keren Happuch <kerenhapp91@libero.it>
Reply-To: kerenhapp91@live.hk
Date: Sat, 8 May 2010 16:57:55 -0700 (PDT)
Subject: Fra Miss Keren Happuch



Fra Miss Keren Happuch
Min adresse:  1002 Triech Town Lot 21
                   Abidjan 01, Ivory Coast.

 
Ros Gud, vor Sevior, Min kære tillade mig at oplyse Dem om mit hjerte ønske om at gå i forretningsforbindelser med dig. Jeg skal ikke tøve med at betro sig til Dem for denne enkle og oprigtige forretning. Mit navn er Miss Keren Happuch, jeg er den eneste Datter af sent Mr.and Mrs Happuch.
 
Min far var en meget rigdom kakao købmand i Abidjan, den økonomiske kapital Elfenbenskysten/Ivory Coast., min far blev forgiftet til døden ved sin forretningsforbindelser på en af deres udflugter på en forretningsrejse i Frankrig. Min mor døde da jeg var en baby, og siden da min far tog godt af mig så speciel før hans død.
 
Før død af min far i november 2006 i et privat hospital her i Abidjan Elfenbenskysten. Han hemmeligt kaldte mig på hans seng side og fortalte mig, at han er beløbet på to millioner, Five Hundred Thousand Forenede stat Dollars (USD $ 2. 500.000) i en hård metal kuffert boks og deponeret den med en af de Vagtselskab her i mit land. Som et resultat af høj sammensmelte foregår i dette land som dengang. at han brugte mit navn som sin eneste datter for de pårørende i deponeringen af fondens.

  
Han forklarede også mig, at det var på grund af denne rigdom, at han var forgiftet af hans forretningsforbindelser, at jeg skulle søge for en udenlandsk partner i noget land i mit valg, hvor jeg vil overføre denne fond og bruge det til investeringsformål, såsom real ejendomsadministration eller hoteldrift. I øjeblikket disse penge er stadig hos Security Company i mit land.

Kære, jeg er ærligt søger din hjælp på følgende måder: (1) At tjene mig som en vogter af denne fond, da jeg kun 21 år gammel. (2) For at gøre ordningen for mig at komme over til dit land for yderligere min uddannelse og for at sikre en opholdstilladelse i dit land.
 
Desuden er jeg villig til at tilbyde dig 20% af det samlede beløb som kompensation for din indsats / input efter den vellykkede overført denne fond til dit land i udlandet.
 
Og jeg lovede Gud, at jeg vil også tilbyde 10% af de samlede penge til børnehjem Child Organisationer Enker, Plantemateriale Guds ord og hjælpeløse folk på mit navn som donation i dit land, fordi jeg er forældreløse pige.

Desuden skal du angive dine muligheder i retning af at hjælpe mig, da jeg tror, at denne transaktion ville blive indgået inden for fjorten (14) dage tilkendegiver du interesse for at hjælpe mig. Foregribelse at høre fra dig snart, så kontakt mig med denne e-mail-adresse: kerenhapp91@live.hk?
 
Tak og Gud velsigne.
Best regards,
Miss Keren Happuch.

Anti-fraud resources: