joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "lizzy.sahan1@zipmail.com.br" <lizzy.sahan1@zipmail.com.br>
Date: Mon, 30 Aug 2010 13:34:17 -0300
Subject: Geliefden in Christus,

Geliefden in Christus,
       
Ik ben mevrouw Lizzy Sahan, uit Koeweit. Ben getrouwd met wijlen Sir Duke Sahan, werkte hij met Koeweit ambassade in Ivoorkust voor de zesentwintig jaar voor zijn dood in 2002, na een korte ziekte, dat duurde slechts vijf dagen. We trouwden 25 jaar geleden met een dochter (Linda) die later overleed in een verkeersongeval. Vóór de ontijdige dood van mijn man, we waren allebei wedergeboren christenen. Want na zijn dood heb ik besloten niet te trouwen of een kind krijgen buiten mijn echtelijke woning waarin de Bijbel is tegen.
Toen wijlen mijn man nog leefde deponeerde hij de som van de (US $ 3,5 miljoen) (drie miljoen vijfhonderdduizend dollar) met een bank hier in Abidjan Ivoorkust. Momenteel is dit geld nog steeds met de Bank. Onlangs, na mijn ziekte, mijn huisarts vertelde me dat ik niet kon laatst voor de komende zes maanden als gevolg van mijn kanker probleem en degene die mij het meest stoort is de ziekte van een b eroerte.
 
Gelet bekende mijn conditie heb ik besloten om dit fonds te schenken aan een christelijke godvrezend man dat hij zal gebruiken op een wijze, de glorie van de Almachtige God, volgens de wil van mijn overleden man voor zijn dood. Hij vertelde me dat hij wil het fonds worden gebruikt in christelijke activiteiten, met inbegrip van weeshuizen, christelijke scholen en kerken om het woord van God te verspreiden en voor Gods huis moet worden gehandhaafd.
 
De Bijbel maakt ons weten dat "Gezegend is de hand Grivet. Heb ik gemaakt heb deze beslissing genomen omdat ik niet een kind dat zal erven dit geld en mijn man's familie zijn geen christenen, en ik zou niet willen dat mijn man inspanningen om te worden gebruikt door ongelovigen. Ik wil niet een situatie waar dit geld zal
gebruikt in een goddeloze manier. Dit is de reden waarom ik deze beslissing nam. Ik heb geen angst voor de dood omdat ik weet waar ik heen ga. Ik weet dat ik zal worden in de schoot van de Heer. Exodus 14 vs 14 zegt dat "de Heer is mijn business om te vechten, en ik houd mijn vrede.
     
Ik zal u ook documenten die bewijzen dat je naast erfenis aan dit fonds.
       
 Ik wil dat je altijd bidden voor mij, want de Heer is mijn herder. Mijn geluk is dat ik een respectabel leven van een christelijk leven te leven ben.
    
Wie wil de Heer te dienen moet Hem dienen in geest en waarheid. Gelieve altijd biddende alles erdoor,
 Elke vertraging in uw antwoord geef mijn kamer in het sourcen van een andere man van God voor dit zelfde doel.contact met mij opnemen via mijn e-mail liguster, lizzy_sahan@yahoo.co.jp
       
Blijf gezegend in de Heer.
 
Lizzy Sahan.

Anti-fraud resources: