joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Edena Nathali <edena_nathali02@yahoo.com>
Date: Tue, 23 Nov 2010 11:29:03 -0800 (PST)
Subject: Geliefd


Geliefd
 
Ik ben mevrouw Edena Nathali uit Koeweit. Ik ben getrouwd met de heer Patric Nathali die met Koeweit ambassade werkte in Ivoorkust voor negen jaar voordat hij stierf in het jaar 2002.We zijn getrouwd negentien jaar zonder kind. Hij stierf na een korte ziekte die duurde slechts vier dagen.
Sinds zijn dood heb ik besloten niet te hertrouwen of een kind buiten mijn echtelijke woning te krijgen. Toen mijn overleden man nog leefde deponeerde hij de som van US $ 3.5million dollars in een bank hier in Abidjan Ivoorkust. Momenteel dit geld nog steeds in de bank.
Onlangs, Mijn arts vertelde me dat ik niet zou duren voor de komende acht maanden als gevolg van kanker probleem. Het enige dat mij stoort het meest is mijn beroerte ziekte. Hebben geweten mijn conditie heb ik besloten om dit fonds te doneren aan een persoon of organsation dat dit geld gebruik maken van de manier waarop ik ben gaan hierin instrueren. Ik wil dit fonds te gebruiken voor weeshuizen, weduwen, scholen en het uitdragen van de boodschap van liefde aan de gehele mensheid zijn.
Ik nam deze beslissing omdat ik heb geen kind dat zal erven dit geld, ik wil God, wees mij genadig en mijn man soul.My verwanten zijn egoïstisch, zij weigeren zich te verspreiden naar liefdadigheidsorganisatie bepaalde hoeveelheid geld dat aanvaard mijn overleden echtgenoot gaf om hen voor het goede doel op de tweede dag van zijn ziekte. Ik wil niet een situatie waar dit geld zal worden gebruikt in een goddeloze manier. Dit is waarom ik deze beslissing nemen.
 
Ik ben niet bang voor de dood dus ik weet waar ik ben going.i weet dat God zal mijn zaak aan te vechten en ik zal mijn vrede te houden. Ik heb geen telefonische communicatie niet nodig in dit verband vanwege mijn gezondheid, omdat de aanwezigheid van familieleden van mijn man om me heen altijd. Ik wil niet dat ze weten over deze development.With God zijn alle dingen mogelijk.
Zodra ik uw antwoord zal ik geven u het contact van de Bank hier in Abidjan Ivoorkust. Ik zal ook u een autoriteit brief die zal bewijzen dat je de huidige begunstigde van dit fonds. Ik wil dat je altijd voor me bidden. Mijn geluk is dat ik een leven waard emulatie woonde.
Gelieve steeds biddend uw hele life.Contact me op de deze e-mail adres (edena_nathali02@yahoo.com) elke vertraging in uw antwoord geeft me kamer in sourcing een andere persoon of organsation voor dit zelfde doel. Gelieve mij verzekeren dat u dienovereenkomstig zal handelen zoals ik hierin.
Hopende op uw antwoord ontvangen.
 
God zegene u
Mevrouw Edena Nathali



Anti-fraud resources: