joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: IS URGENT <bkc-----------0874@att.net>
Reply-To: private_con006@sbcglobal.net
Date: Tue, 25 Jan 2011 05:45:25 -0800 (PST)
Subject: GET BACK TO ME ZEER DRINGEND


Ik hoop dat deze voldoen in goede gezondheid. Mijn naam is Barrister Ifeoma Williams Esq.legal professionele en adivcer te laat olie dealer die in de crash van de Yak-40 vliegtuig is overleden op 9 maart 2006. Mijn late klant was een invloedrijke rijke zakenman, een aannemer in mijn land en een leverancier van olie aan de grote en de belangrijkste eigenaar van Oil Alliance Company en achter een voorschot van vijf miljoen dollar US ($ 5.000.000,00 USD) op uw bankrekening vastgesteld in een commerciële bank in Nigeria. Dat is een van de belangrijkste redenen hiervoor is heel belangrijk om hun familie te zoeken. (Next of Kin).

Na de dood van mijn cliënt zijn bankiers contact met mij op, als zijn advocaat om zijn familie te zijn fortuin erven. De raad van bestuur van zijn bank een resolutie aangenomen, die het mandaat gekregen om hun familie om dit geld te betalen of geld verliezen aan de bank als een verlaten Estate voorzien. De bankiers was van plan om een clausule in de wet van het pand aan de fondsen te confisqueren na het verstrijken van een termijn aan mij gegeven beroepen.
   
Dit was toen ik op zoek naar familie records op het Internet die kwam ik uw contactgegevens, met dezelfde achternaam met mijn cliënt en country.I heb gezocht door bijna de gehele genealogie pagina die je kunt bedenken, zowel thuis als op alle plaatsen waar ik dacht dat mijn klanten hebben misschien had een familielid, maar al mijn pogingen om familieleden te vinden mislukt.
   
Wanhopig en op het punt van wanhoop, kwam ik je naam terwijl het proberen om documentatie met betrekking tot mogelijke familieleden van mijn cliënt in hun land van origin.Convinced lokaliseren u misschien in staat zijn om als nabestaanden handelen om wijlen mijn cliënt hun gezinnen, dus Ik besloot dat je contact met deze feiten voor mij omwille van de situatie. Op grond van mijn verslag en mijn verbondenheid met de overledene, ik ben goed op de hoogte van de financiële situatie van mijn cliënt en de bank die opereert hier in mijn country.I hebben zeer professioneel gemotiveerd en ik denk dat het juridisch juiste om u als de familie van mijn cliënt die overleed en de enige begunstigde van zijn landgoed, want beiden waren uit hetzelfde land en dezelfde achternaam, worden betaald uit de resterende saldo op je bankrekening, dus heb ik contact opgenomen. Ik zoek uw toestemming om te presenteren als hun eigen wetgeving, de bank hoeft alleen maar de feiten
legaal.
   
 De rest is tussen jou en mij en mijn gids, die hebben betaald op uw rekening, zodra dit is gebeurd zullen we zowel de middelen te delen. 50% voor mij en 40% voor u, terwijl 10% moet worden voor belastingen dat de regering kan eisen, ik zal alle nodige juridische documenten die zullen worden gebruikt om onze bewering te staven.
   
 Alles wat je nodig hebt is uw eerlijke samenwerking stelt ons in staat om te zien door middel van deze overeenkomst die garandeert dat dit zal worden uitgevoerd onder een legitieme regeling die zal u beschermen tegen elke overtreding van de wet. Neem contact op met naar me je volledige naam en adres me.and de communicatie te vergemakkelijken
   
Met vriendelijke groet,
Barrister Ifeoma Williams Esq.
 

Anti-fraud resources: