joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: frankmark1@tiscali.cz
Date: Tue, 08 Mar 2011 08:41:58 +0100
Subject: Od Frank Joyce a Mark,

Od Frank Joyce a Mark,

Najdrahšie One,

Naše Humble Zdravím vás, vieme, že tento e-mail môže prísť k vám ako prekvapenie, pretože sme nepoznali alebo písomné predtým som Frank Markovi, ja som Vás kontaktovať za seba a moja mladšia sestra Joyce, a my sme siroty.

Štátna príslušnosť: obyvateľov Pobrežia Slonoviny. Ale teraz sme v republike Benin, pretože veľké problémy sa deje v Abidjan, Cote d'lvoire. Náš zosnulý otec pán Lawrence Mark bol úspešný business-muž, ktorého pred jeho predčasnou smrťou bol Kakao a diamantový obchodník so sídlom v Abidjan, Cote d'lvoire. Obaja náš Otec a matka boli otrávený na párty usporiadanej jeden z jeho obchodných partnerov.

Pred svojou smrťou v súkromnej nemocnici tú, môj otec mi zavolal a povedal mi, že on zaviazal sumu US $ 12,5 m (Dvanásť miliónov päť sto tisíc amerických dolárov). v banke, ktorú používa moje meno ako najbližší príbuzný na uloženie finančných prostriedkov ako jediný syn.
Vzhľadom k problému, ktorý vyvolala v našej rodine medzi bratmi môjho zosnulého otca, kto by mal riadiť jeho bohatstvo a následné úmrtie v rodine, som sa rozhodol so svojou mladšou sestrou preniesť túto finančné prostriedky v zámorí pre budúce investície potom, čo sme dokončiť naše školstvo. Chceme nechať tu a prísť do vašej krajiny k životu a pokračovať v našich štúdiách, pretože náš život už nie je v bezpečí. Sme počuli od spoľahlivého zdroja, že plánuje na to, ako načítať všetky dokumenty týkajúce prostriedkov z nás, aby mohli žiadať o finančné prostriedky.

Než sa obrátite na vás, sme hovorili s miestnymi bankového manažéra a vypracoval postupy, ako previesť prostriedky do vašej krajiny. Prosím, sme sa pokorne hľadať vašu pomoc nasledujúcimi spôsobmi: 1 - pomôže nám to pri prevode tohto fondu ticho do vášho účtu vo vašej krajine. 2 - Ak chcete slúžiť ako strážca týchto fondov, pretože som stále ešte na univerzite a moja mladšia sestra je stále na vysokej škole.

3 - Ak chcete zariadenie pre mňa a moju mladšiu sestru prísť do vašej krajiny k ďalšiemu vzdelávaniu a naše, aby nám pomohli zabezpečiť povolenie pobytu vo vašej krajine. Navyše, sme ochotní ponúknuť Vám všetky dohodnuté (v percentách) z celkových finančných prostriedkov ako náhrada za vaše úsilie / vstup po úspešnom prevode finančných prostriedkov tohto účtu na svoj nominovaný v zámorí, zatiaľ čo niektorí percento budú vyčlenené pre kompenzáciu nákladov sme môžu vzniknúť.

4 - Ďalej môžete uviesť svoje možnosti na pomoc nás, ako som presvedčený, že táto transakcia bude uzavretá v čo najkratšej možnej dobe. Pozn: Prosím, ak máte záujem, aby nám pomohli, kontaktujte ma ihneď po prečítaní tohto návrhu tak, že som vám môže dať podrobnejšie informácie ako by tento prevod vykonať.

Avšak, rád by som počuť od vás poznať vaše rozhodnutie o tomto návrhu. prosím Očakávame Vaše urgentnej reaguje.

Tvoj
S pozdravom,
Pán Frank Joyce a Mark,

---
http://klik.tiscali.cz

Anti-fraud resources: