joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: eunicwilliams02@yahoo.co.jp
Date: Tue, 31 May 2011 10:21:53 -0700 (PDT)
Subject: Donatie van mevrouw Eunice Williams



Liefste in de Heer,



Ik groet u met name in de naam van onze Heer Jezus Christus, onze Heer, ik ben mevrouw Eunice Williams uit de Republiek van Koeweit, ben ik getrouwd met de heer Jacob Williams, die werkte met Koeweit ambassade in Ivoorkust voor negen jaar voordat hij stierf in het jaar 2004 .



We waren elf jaar getrouwd zonder kind. Hij stierf na een kort ziekbed, dat duurde slechts vier dagen. Voor zijn dood waren we beiden wedergeboren christen. Sinds zijn dood heb ik besloten niet te hertrouwen of een kind te krijgen buiten mijn echtelijke woning, waarvan de Bijbel is tegen.



Toen wijlen mijn man nog leefde deponeerde hij de som van $ 2.5million dollars bij een bank in Abidjan Ivoorkust West-Afrika. Momenteel is dit geld nog in de bank. Onlangs heeft mijn dokter vertelde me dat ik niet zou duren voor de komende acht maanden als gevolg van kanker probleem.



Degene die mij het meest stoort is mijn beroerte ziekte. Gelet bekende mijn conditie heb ik besloten om dit fonds te doneren aan een liefdadigheidsorganisatie dat dit geld de manier waarop ik ga hierin de opdracht gebruik zal maken.



Ik wil een organisatie dat dit fonds zal gebruiken voor weeshuizen, scholen, kerken, weduwen, het uitdragen van het Woord van God en de Endeavour dat het huis van God wordt gehandhaafd. De bijbel heeft ons te begrijpen dat "Gezegend is de hand die grivet".



Ik nam deze beslissing, want ik heb geen kind dat dit geld zullen erven en mijn man familieleden zijn geen christenen, en ik wil niet dat mijn man inspanningen om gebruikt te worden door ongelovigen.



Ik wil niet een situatie waar dit geld zal worden gebruikt in een goddeloze manier. Dit is de reden waarom ik deze beslissing te nemen. Ik ben niet bang voor de dood dus ik weet waar ik heen ga. Ik weet dat ik ben gaan worden in de schoot van de Heer. Exodus 14 vs 14 zegt dat "de Heer zal mijn zaak aan te vechten en ik zal mijn vrede" te houden.



Ik heb geen telefonische communicatie dus niet nodig hebt in dit verband vanwege mijn gezondheid van de aanwezigheid van mijn man's familie om me heen altijd. Ik wil niet dat ze weten over deze ontwikkeling. Met God zijn alle dingen mogelijk. Zodra ontvang ik uw antwoord, geef ik u het contact van de bank in Abidjan Ivoorkust West-Afrika.



Ik zal ook u een autoriteit brief die zal bewijzen dat je de huidige begunstigde van dit fonds van het ministerie van Justitie hier in Ivoorkust. Ik wil dat jij en de kerk te bidden altijd voor mij, want de Heer is mijn herder. Mijn geluk is dat ik een leven van een waardige christelijke woonde.



Wie dat wil de Heer te dienen moet Hem dienen in geest en waarheid. Gelieve steeds biddend allemaal door je leven. Neem contact met mij op dit email enige vertraging in uw antwoord geeft mij ruimte in het sourcen van een andere kerk voor dit zelfde doel. Houdt u mij verzekeren dat u dienovereenkomstig zal handelen zoals ik hierin. Hopende op uw antwoord ontvangen binnenkort Remain



zalig in de Heer.

Met vriendelijke zuster in Christus,

Mevrouw Eunice Williams

Anti-fraud resources: