joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Paul Vancio <executivecbn@sify.com>
Reply-To: paul.van@live.com
Date: Thu, 13 Oct 2011 19:14:32 -0700 (PDT)
Subject: Dr. Paul Vancio






Dr. Paul Vancio

Číslo mobilního telefonu: +44-7045780480

Fax: +447005938545

Já jsem Dr. Paul Vancio Od Harlesden, North West London, tady v Anglii. I práce pro NatWest Bank Corporation v Londýně. Píši vám z mé kanceláře, která bude mít obrovský přínos pro nás oba. V mém oddělení, jako asistent manažera (Greater London Krajský úřad), jsem zjistil, opuštěné částku 15.000.000 liber Velké Britská libra (Great British patnáct miliony liber) v účtu, který patří k jednomu z našich zahraničních zákazníků Pozdní Pan Terry Ryan, americký občan kteří bohužel přišel o život v rovině spadnutí Alaska Airlines letu 261, který havaroval v lednu 31 2000, včetně jeho manželky a jediná dcera.

Volba Vás kontaktovat se vzbudila z geografické povahy, kde žijete, obzvláště vzhledem k citlivosti transakce. A důvěrnost zde. Nyní náš bankovní bylo čekání na některý z příbuzných přijde-až k tvrzení, ale nikdo to. Osobně jsem byl neúspěšný při rozmisťování příbuzným po dobu 2 let, mám usilovat o váš souhlas k vám jako další příbuzný / bude příjemce na zemřelého tak, že se výtěžek z tohoto účtu oceněn na 15 milionů liber vyplacena na vás.

To bude vyplacena, nebo sdílená v těchto procent, 60% pro mě a 40% na vás. Mám zajištěné veškeré potřebné právní dokumenty, které mohou být použity pro zálohování toto tvrzení jsme tvorby. Vše, co potřebujete, je vyplnit své jméno na dokumenty a legalizovat to u soudu prokázat, že jste oprávněný příjemce. Všechny Žádám nyní je vaše upřímná Co-operace, důvěrnosti a důvěry k tomu, aby nás vidí tuto transakci prostřednictvím. Já vám zaručit, že bude popraven za legitimní uspořádání, které bude chránit vás z jakéhokoli porušení zákona.

Prosím, dejte mi následující: To je velmi URGENT PROSÍM.

1. Jméno a příjmení

2. Vaše přímé telefonní číslo

3. kontaktní adresu.

4. Váš věk

S prošla metodický vyhledávání, rozhodl jsem se Vás kontaktovat doufat, že vás najdou tento návrh zajímavé. Prosím o Vaše potvrzení této zprávy a uvedením Vašeho zájmu Vám bližší informace. Endeavor dejte mi vědět vaše rozhodnutí co nejdříve.

Prosím, kontaktujte mě přes můj soukromý e-mail: paul.van @ live.com

S pozdravem,
Dr. Paul Vancio

Soukromé Telefon: +44-7045780480
E-mail: paul.van @ live.com
Fax: +447005938545

Anti-fraud resources: