joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Sylvia Donald <silviadonald100@yahoo.co.th>
Reply-To: silviadonald@yahoo.cn
Date: Mon, 14 Nov 2011 20:20:58 +0800 (SGT)
Subject: Biografie/Urgent





Biografie/Urgent,
 
Ik ben mevrouw Sylvia Donald uit Rusland. Ik ben een weduwe. Ik ben mijn man zo lang door een dodelijk auto-ongeluk op weg naar zijn bedrijf hier in Ivoorkust. Ik schrijf u vanuit mijn ziekbed. Ik heb de diagnose kanker van het bekken. Met mijn gezondheidstoestand en omdat mijn overleden man en ik hebben geen kinderen. Er is dit bedrag $15.6M (Vijftien miljoen zeshonderd duizend US Dollars) mijn man heeft in een algemene derdenrekening bij een bank hier in Ivoorkust waar ik de nabestaanden. Ik schrijf het recht van nabestaanden door te geven aan u met vertrouwen. Ik heb in kaart gebracht 15% van het fonds aan u als u beloof me dat je dit geld zal de manier waarop ik ga hierin instrueren gebruiken, volgens de wens en de wens van mijn overleden man voor zijn dood. Ik wil dat dit fonds worden gebruikt voor de minder voorrecht mensen in de samenleving, dit is ter uitvoering van het laatste verzoek van mijn overleden echtgenoot dat een substantieel deel van
dit geld worden gebruikt om de carter voor de minder bevoorrechte mensen in de samenleving.
 
Ik kan dit niet zelf langer vanwege mijn gezondheidstoestand. Ik vroeg eens aan de leden van de familie naar een van mijn overleden man bankrekeningen te sluiten en het geld doneren aan de minder voorrecht mensen in de samenleving, ze weigerde en hield het geld voor zichzelf. Ik wil niet meer vertrouwen ze met de ervaringen uit het verleden die ik had met hen, als ze lijkt niet te worden gesteld met alles wat ik nog heb voor hen. Ik wil niet dat mijn man inspanningen die moeten worden gebruikt zonder humanitairen werk. Dit is waarom ik deze beslissing te nemen. Echter, om deze missie nu vol, dat nog in leven ben, als aan deze voorwaarde acceptabel is voor u, niet hesited contact met mij opnemen met uw volledige informatie, zodat ik zal het vertrouwen moeten het recht van de nabestaanden door te geven aan je. Maar je moet u verzekeren me dat je dienovereenkomstig zal handelen zoals ik heb hierin vermeld. Wachten op uw antwoord te ontvangen.
 
Groeten aan u en uw familie,
 
Mrs. Sylvia Donald.

Anti-fraud resources: