joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: david silva <mr.david_098_76@msn.com>
Reply-To: <mr.davidsilva@live.com>
Date: Thu, 16 Feb 2012 10:12:09 +0000
Subject: Van Mr.David Silva



Van Mr.David Silva
Harlesden, Noord-West
Londen

Beste vriend.

U kunt u te vertrouwen? Ik ben de heer David Silva van Harlesden, North West London, hier in Engeland. Ik werk bij UBS Investment Bank filiaal in Londen. Ik schrijf u vanuit mijn kantoor, dat zal van groot voordeel voor ons beiden. In mijn departement, als lid van het Uitvoerend Comite van de Groep Comite en Chief Risk Officer (Greater London Regional Office), ontdekte ik een verlaten som van 15 miljoen pond Great British Pounds Sterling (vijftien miljoen Great British Pounds) in een account die behoort tot een van onze buitenlandse klanten Late Mr Steve Allen, die helaas verloor zijn leven in een auto-ongeluk, met inbegrip van zijn vrouw en enige dochter.

Selectie van contact met u wordt gewekt van de geografische aard van waar je woont, met name vanwege de gevoeligheid van de transactie. Bank ambtenaren zaten te wachten op een van de familieleden van deze claim, maar niemand heeft dit gedaan. Ik heb persoonlijk het ongelijk zijn gesteld in het lokaliseren van de familie al 4 jaar nu, ik trachten uw toestemming om u als volgende van verwanten / Zal Begunstigde aan de overledene uit dit fonds, zodat de opbrengst van deze rekening gewaardeerd op £ 15 miljoen pond zal zijn overgeboekt naar uw bankrekening als de nabestaanden wijlen de heer Steve Allen.

Dit zal worden uitbetaald of gedeeld met deze percentages, 60% voor mij en 40% voor u. Ik heb beveiligd alle nodige juridische documenten die zullen worden gebruikt om een ??back-up van deze eis die wij stellen. Enige wat u hoeft te doen is het invullen van uw naam op de documenten en legaliseren in de rechtbank om u te bewijzen als de rechtmatige begunstigde van het fonds.

Alles wat ik nodig is uw eerlijke samenwerking nu, vertrouwelijkheid en vertrouwen om ons in staat stellen om te zien door middel van deze transacties. Garanties dat dit zal worden uitgevoerd onder een legitieme regeling die u beschermen tegen een schending van het recht. Ik wil dat je weet dat ik werkte bij de bank voor 17 jaar en ik was in staat om alle wettelijke documenten te beveiligen, zodat u dit fonds erven

Geef mij de volgende: als we een aantal dagen om het uit te voeren door middel van Dit is zeer dringend PLEASE.

1e volledige naam.
2e Uw directe telefoonnummer.
3e Uw contactpersoon.
4e Geboortedatum.
5e Sex.

Na het passeren van methodische zoeken, heb ik besloten om contact met u opnemen in de hoop dat vindt u vele interessante. Bevestig dit bericht en vermelding van uw interesse zal ik u te voorzien van meer informatie. Endeavor om mij te laten weten wat uw beslissing zo snel mogelijk.

Met vriendelijke groet,
De heer David Silva
Mobiele nummer: +447045721127

Anti-fraud resources: