joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Rita Adams <cccccctin30@rediffmail.com>
Reply-To: adamsr@yahoo.cn
Date: Tue, 6 Mar 2012 20:43:49 +0800 (SGT)
Subject: Ik groet u in de naam van de Heer.




Beste goede vriend.
   
Ik groet u in de naam van de Heer.
   
Ik ben Mrs.Rita Adams uit Solomon Eilanden. Ik ben getrouwd met de heer Williams Adams, die met onze ambassade in Ivoorkust werkte negen jaar voordat hij stierf op 15 augustus 2006. We waren elf jaar getrouwd, zonder een kind.
   
Hij stierf na een korte ziekte, dat duurde slechts vier dagen.
Ooit voor zijn dood waren we beiden wedergeboren christenen en hebben gezaaid in vele ministeries. Sinds zijn dood heb ik besloten niet te hertrouwen, maar het gevoel heel eenzaam zijn als niet de Heer die is mijn partner en dekbed.
   
Toen wijlen mijn man nog leefde deponeerde hij de som van $ 2,5 Miljoen bij een bank in Cote D lvoire. Momenteel is dit geld nog steeds in de bewaring van de Bank in Cote D lvoire.Recently, mijn dokter vertelde me dat ik niet zou duren voor de komende vijf maanden als gevolg van kanker probleem. Gelet bekende mijn conditie heb ik besloten om dit fonds te doneren aan een kerk, organisatie of goed mens die dit geld gebruik maken van de manier waarop ik ga hierin te instrueren.
   
Ik wil een kerk, organisatie of goed mens die gebruikt deze middelen om de wezen, weduwen en andere mensen die financiële hulp nodig hebben te helpen.

Met behulp van een deel van dit geld voorzieningen te verschaffen voor God, het werk, waarbij het evangelie aan de grotere hoogte is mijn belangrijkste reden van het doneren van deze fondsen out.The Bijbel heeft ons om te begrijpen dat "Gezegend is de hand die geeft."

l nam deze beslissing omdat ik heb geen kind dat dit geld zullen erven en mijn man familieleden zijn geen christenen, en het was hun wens om mijn man dood te zien, opdat zij zouden kunnen zijn rijkdom erven, omdat we geen zoon.

Deze mensen zijn dus niet waardig van deze inheritance.This is de reden waarom ik deze beslissing te nemen. Ondertussen ben ik niet bang voor de dood dus ik weet waar ik heen ga. Het is slechts een zondaar, die is dood pijnlijk is dat ik geen enkele telefonische communicatie op dit punt nodig vanwege mijn gezondheid vandaar de aanwezigheid van familieleden van mijn man om me heen altijd. Ik wil niet dat ze weten over deze ontwikkeling en ik weet dat met God alle dingen mogelijk zijn.
   
Zodra ik uw antwoord te ontvangen Ik zal u het contact van de Bank in lvoire Cote d '. Ik zal een brief van de vergunning ook te geven aan de bank die zal bewijzen dat je de huidige begunstigde van dit geld.
   
Ik wil dat je me altijd te verheffen in gebed.
Mijn geluk is dat ik een leven van een waardige christelijke woonde. Wie dat wil de Heer dienen moet Hem dienen in waarheid en geloof ", serveren hem met alles wat je hebt, wetende dat we naakt en naakt we moeten gaan" Neem contact met mij op de Dit e-mailadres en een eventuele vertraging in uw antwoord geeft me kamer in sourcing een goed persoon, kerk, organisatie voor ditzelfde doel. Gelieve mij verzekeren dat u dienovereenkomstig zal handelen zoals ik hierin.
   
In de hoop uw reactie ontvangt onmiddellijk.
   
Bedankt en Blijf gezegend in de Heer.
   
Uw zuster in Christus.
   
Mrs.Rita Adams

Anti-fraud resources: