joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Mrs. Esther David" <estherdvd2011@arcor.de>
Reply-To: estdvd101@t-online.de
Date: Thu, 21 Jun 2012 10:10:07 +0100 (BST)
Subject: min donasjon




Min Kjæreste en i Herren,

Jeg er ESTHER DAVID, en enke Jeg er 55 år gammel og gift med Late MR GEORGE DAVID som jobbet med Frankrike ambassaden i London i Storbritannia i ni år før sin død. Vi var gift i elleve år uten barn. Han døde etter en kort sykdom som varte i kun fire dager. Før sin død ble vi begge gjenfødt kristen. Siden hans død bestemte jeg å ikke gifte seg igjen eller få et barn utenfor mitt ekteskaps hjem som Bibelen er mot. Da min avdøde mann var i live han avsatt summen av ($ 2,5 millioner dollar) deponert i en prima Bank her i Storbritannia

Nylig fortalte legen min meg at jeg ikke skulle vare de neste 3 månedene pga kreft problem. Den som forstyrrer meg mest er mitt HBP høyt blodtrykk sykdom. Etter å ha kjent min tilstand jeg bestemte meg for å donere dette fondet til en kirke eller person som vil utnytte disse pengene slik jeg kommer til å instruere her.
Jeg ønsker en kirke eller organisasjon som vil bruke dette fondet for hjelp av barnehjem, enker og de veldedige hjem. Bibelen gjorde oss til å forstå at Salig er den hånden som gir han. Jeg har kommet for å finne ut at REKKE OPPKJØP uten Kristus er tomhet og jeg gitt løftet til Gud om at fondet skal bruke til å bygge sitt tempel. MAI nåde vår Herre Jesus.

Jeg tok denne beslutningen fordi jeg ikke har noen barn som vil arve disse pengene og min manns slektninger er ikke kristne, og jeg vil ikke at min manns innsats for å brukes av vantro det er derfor jeg besluttet å bidra til utvikling av KIRKENS I Amerika, Afrika, Asia og Europa

Jeg ønsker ikke en situasjon hvor disse pengene skal brukes på en ugudelig måte. Dette er hvorfor jeg tar denne beslutningen. Jeg er ikke redd for døden dermed vet jeg hvor jeg skal. Jeg vet at jeg kommer til å være i favn Herren. Jeg trenger ikke noen telefon kommunikasjon i denne forbindelse på grunn av min helse dermed tilstedeværelsen av min manns slektninger rundt meg alltid. Jeg vil ikke at de skal vite om denne utviklingen. Med Gud er alt mulig. Så snart jeg mottar svar jeg skal gi deg kontakt banken. Jeg vil også gi deg en autoritet brev som vil bevise deg dagens begunstiget av dette fondet. Jeg vil at du og kirken å alltid be for meg, fordi Herren er min hyrde. Min lykke er at jeg levde et liv i en verdig kristen. Den som som ønsker å tjene Herren skal tjene ham i ånd og sannhet. Vennligst alltid være bønn gjennom hele livet ditt.

Håper å motta svar.

Forbli velsignet i Herren.

Hilsen i Kristus,
Fru Esther David

Anti-fraud resources: