joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Dr Gerald Humfrey <drgerald@infobbusinesinfo.com>
Date: Sun, 9 Sep 2012 10:28:36 -0700 (PDT)
Subject: Zeer dringend, Gelieve te antwoorden


Beste vriend,Mijn naam is Dr Gerald Humfrey, ben bezig met Credit Suisse Bank Londen tak als de audit manager. Ik heb een bedrijf offerte die enorm ten goede zal komen ons beiden en ik heb uw samenwerking en partnerschap. Zoals de accountant in de bank, ontdekte ik een grote som geld ter waarde van zestien miljoen vijfhonderdduizend Britse Ponden (GBP 16,5 miljoen) in een vaste Deposit afgezet door een van onze prominente investeerders wijlen de heer Moises Saba Masri een Mexicaanse miljardair die per ongeluk verloor zijn leven bij een vliegtuigongeluk met zijn vrouw en enige zoon in 2010. Vanwege de onmogelijkheid om iemand in verband met de overleden cliënt te vinden, heeft Credit Suisse Bank besloten om het fonds in beslag te nemen voor de bank gebruik indien ik niet voor de laatste keer aan de begunstigde van het fonds aan de bank te presenteren.
Ik heb de intentie om je naam te presenteren aan de bank als de begunstigde van het fonds als je accepteert mijn aanbod, zodat dit fonds kan worden betaald aan u ten behoeve van ons beiden, maar ik heb je toestemming eerste. Dit is een gouden kans en ik wil dat wij fortuin van te maken. Ik zal u te voorzien van vitale informatie om een ​​back-up van deze claim als je accepteert om samen met mij. Ter afsluiting van deze transactie, zal het fonds worden gedeeld 60% voor mij en 40% voor jou zodra u het fonds van de bank.
Ik wil uw gegevens uploaden naar de bank-database als de begunstigde van het fonds dus als je geïnteresseerd bent in mijn aanbod, neem dan zo vriendelijk uw volledige gegevens naar mij, zoals volgt:
1 uw volledige naam2 adres3 bezetting4 telefoonnummer
Vriendelijk antwoord zo snel mogelijk als je geïnteresseerd bent.
GroetenDr Gerald Humfrey

Anti-fraud resources: