joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Dr. Gerald Humfrey" (may be fake)
Reply-To: <dr_1955@hotmail.co.uk>
Date: Sun, 14 Oct 2012 14:14:30 +0100
Subject: Beste vriend, U kunt hier lezen en beantwoorden

Beste vriend,
Mijn naam is Dr Gerald Humfrey, ben bezig met Credit Suisse Bank Londen Branch als audit manager. Ik heb een voorstel dat enorm ten goede zal komen ons beiden en ik heb uw samenwerking en partnerschap. Ik wil je naam te presenteren aan mijn bank als de nabestaanden van wijlen de heer Moises Saba, zodat zijn fortuin ter waarde van zestien miljoen vijfhonderdduizend Britse Ponden (GBP 16,5 miljoen) kan worden betaald voor jou. Zoals u wellicht wilt weten, Late Mr Moises Saba Masri was een rijke Mexicaanse miljardair die per ongeluk verloor zijn leven in een vliegtuigongeluk, samen met zijn vrouw en enige zoon in 2010. Hij was een grote investeerder in de bank, voordat hij de dood vond en sinds hij verpachte we zijn op zoek naar iemand met betrekking tot hem, zodat zijn fortuin kan worden besteed aan de persoon, maar helaas hebben we gevonden hebben niemand.

Ik wil niet dat de bank dit fonds claimen dus ik ben van plan om je naam te presenteren aan de bank als de relatieve en de begunstigde van het fonds. Maar voordat ik ga bij de presentatie van uw naam bij de bank wil ik om te zoeken naar uw toestemming voor het partnerschap. Ik wil dat je weet dat de hele procedure is eenvoudig en wij zullen de overdracht regeling te voltooien binnen vijf (5) bankwerkdagen. Ik zal u voorzien van alle benodigde informatie en documentatie om een ??back-up van deze claim als we verder dus er is niets om je zorgen over als alles onder mijn controle.

We gaan aan het fonds te delen 50% voor mij en 50% voor jou zodra het fonds wordt betaald aan u, dus als je geïnteresseerd bent in mijn aanbod dan zo vriendelijk de volgende gegevens naar mij om mij uw gegevens te uploaden naar de bank-database als de begunstigde van het fonds dus ik moet de volgende gegevens;

1 uw volledige naam
2-mailadres
3 bezetting
4 telefoonnummers

Neem dan zo vriendelijk antwoord zo snel mogelijk als je geïnteresseerd bent.
Groeten
Dr Gerald Humfrey

Anti-fraud resources: