joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Credit Suisse Bank" (may be fake)
Reply-To: <chrisjohnson@blumail.org>
Date: Tue, 8 Jan 2013 07:52:29 +0800
Subject: zakelijk voorstel

Complimenten van het seizoen,
Hoe gaat het vandaag? Ik hoop dat fijn, ik weet dat dit E-mail zal naar je toe komen als een grote verrassing, Dit is de tweede keer stuur u deze brief, de waarheid is ik uw E-mail van een telefoonboek op het internet en besloten om contact met u op met betrekking tot deze Zakelijk voorstel.
 
Ik ben Dr Christopher Johnson Hoofd Boekhouding Auditdienst van Credit Suisse Bank, One Cabot Square, London E14 4QJ Londen, hier in Engeland. Ik schrijf u vanuit mijn kantoor die zal worden van een groot immens voordeel voor ons beiden.
 
In mijn departement zijn de assistent-manager (regio Groot-Londen), ontdekte ik een verlaten bedrag van? 16,5 miljoen GBP (zestien miljoen vijfhonderdduizend Pond Sterling) in een account die behoort tot een van onze buitenlandse klanten Late Mr Moises Saba, een jood uit Mexico dat een slachtoffer van een helikopter crash was op 10 januari 2010 hem te doden en familieleden. De heer Saba was 46-jaar oud, ook in de helikopter op het moment van de crash was zijn vrouw Adela Tuachi, hun zoon Avraham (Alberto) en zijn dochter-in-law Judith, De piloot was ook dood.
 
De keuze van contact met u wordt gewekt van de geografische aard van waar je woont, met name vanwege de gevoeligheid van de transactie en de vertrouwelijkheid hierin, Nu onze bank heeft gewacht voor een van de familieleden aan come-up voor de claim, maar niemand heeft gedaan, ik persoonlijk het ongelijk is gesteld in het lokaliseren van de familie, ik zoek uw toestemming om u te presenteren als de nabestaanden / Zal Begunstigde aan de overledene, zodat de opbrengst van deze rekening gewaardeerd op? 16,5 miljoen EUR kan worden betaald voor jou.
 
Dit zal worden uitbetaald of gedeeld in deze percentages, 60% voor mij en 40% voor jou, heb ik beveiligd alle nodige juridische documenten die kunnen we gebruiken om een back-up van deze claim. Alles wat ik nodig heb is het invullen van uw naam op de documenten en legaliseren in de rechtbank hier om u als de rechtmatige begunstigde bewijzen. Alles wat ik nu nodig is uw eerlijke samenwerking, vertrouwelijkheid en vertrouwen om ons deze transactie doorzien. Ik garandeer u dat dit zal worden uitgevoerd onder een legitieme regeling die zal u beschermen tegen een schending van de wet.
 
Als u ge´nteresseerd bent in deze DEAL, vriendelijk mij de volgende gegevens als we binnen zeven werkdagen na deze deal doorlopen:
1. Uw volledige naam:
2. Uw telefoon-en faxnummer:
3. Uw contactpersoon Adres:
4. Uw Leeftijd / Geslacht:
5. Your Job / Beroep:
6. Uw prive e-mailadres
7. Uw nationaliteit
Na gegaan door middel van een methodische zoeken, heb ik besloten om contact met u hopen dat u vindt dit voorstel interessant, Gelieve op uw bevestiging van dit bericht met vermelding van uw interesse, zal ik verstrekken u met meer informatie. Neem contact met mij via telefoon: +447031824662 of per E-mail
Endeavor om mij te laten uw beslissing kennen in plaats van het houden van me op te wachten.
 
Met vriendelijke groet,
Dr.Christopher Johnson
TELEFOON: +447031824662

Anti-fraud resources: