joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Mr. Chris Campbell" (may be fake)
Reply-To: <mr.chris_campbell@yahoo.co.uk>
Date: Tue, 20 Aug 2013 14:26:56 -0400
Subject: Van de heer Chris Campbell

Hallo vriend,

Ik hoop dat u veel doen vandaag? Ik ben de heer Chris Campbell, de manager Accounting / Auditdienst van Credit Suisse Bank, One Cabot Square, Londen, Engeland. Ik contact met u ten aanzien van een zakelijk voorstel thatwill worden van een enorm voordeel voor ons beiden en de minder bevoorrechten. Zijnde de manager accounting / audit-afdeling van de instelling bovengenoemde ontdekte ik een som van £ 16,500,000.00 GBP (zestien miljoen vijfhonderdduizend Great British Pounds Sterling) in een account die behoren tot een van onze buitenlandse klanten Late Mr Moises Saba Masri. Hij was een Joods bedrijf mogul uit Mexico had stierf op een helikopter crash begin load twee jaar. De heer Saba wat 47 jaar oud Wanneer beide zijn vrouw, zijn enige zoon Avraham (Albert) en zijn dochter-in-law stierf in een helikopter crash.

De keuze van de nieuwe bedrijven die u gewekt van de geografische aard van waar je woont met name vanwege de gevoeligheid van de transactie en de vertrouwelijkheid begin. Nu onze database heeft gewacht voor een van de familieleden naar voren te komen voor de claimsoft van de erfenis fonds, maar helaas alle pogingen heeft mislukte bewezen. Ik heb persoonlijk het ongelijk zijn gesteld bij het lokaliseren van noch de familieleden noch nabestaanden aan de heer Saba. In dit betreft, ik zoek uw toestemming om u te presenteren als de nabestaanden / Zal Begunstigde aan de overledene, zodat heeft de opbrengst van deze rekening gewaardeerd op £ 16,500,000.00 GBP kan worden betaald voor jou.

Dit zal worden uitbetaald of gedeeld in synthese Percentages 60% voor mij en 40% voor jou. Verder Meer, heb ik beveiligd alle nodige juridische documenten had kunnen worden gebruikt om back-up van deze eis die wij gaan maken met de bank. Alles wat ik nodig is om je naam te uploaden naar de documenten en legaliseren bij het Britse High Court om u te bewijzen de rechtmatige begunstigde. Alles wat ik nu nodig is uw eerlijkheid, samenwerking, vertrouwelijkheid en vertrouwen te kunnen zien door middel van deze transactie. Ik garandeer je 100% succes en thatthis zakelijke transactie zal onder de werkingssfeer van de wet worden uitgevoerd en daarom zal u beschermen tegen eventuele schending van het contract.

Geef de volgende Na mij zoals we hebben 7 werkdagen om het uit te voeren door middel van:

 1 Uw volledige naam:
 2 Telefoonnummer:
 3 Contactadres:
 4 Leeftijd:
 5 Geslacht:
 6 Beroep:
 7 Nationaliteit:

Na gegaan door middel van een methodische zoeken, heb ik besloten om contact met u hopen u deed dit voorstel interessant vindt. Gelieve op uw bevestiging van dit bericht en de vermelding van uw interesse zal ik u te voorzien van meer informatie.

Uw instemming met deze e-mail en zakelijke voorstel zal zeer worden gewaardeerd.

Met vriendelijke groet,
De heer Chris Campbell

Anti-fraud resources: