joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "MICROFON GSM" (may be fake)
Date: Sun, 1 Sep 2013 22:03:03 +0300
Subject: MICROFON SPION CU DISTANTA DE INTERCEPTARE INFINITA - MICROFON GSM

MICROFON SPION CU DISTANTA DE INTERCEPTARE INFINITA - MICROFON GSM
 
Un echipament de supraveghere ideal pentru a asculta ce se intampla in lipsa dvs., in locuinta, birou, etc. fara a va face probleme de distanta, calitatea sunetului, distorsiuni.
Acest dispozitiv poate fi folosit pentru supraveghere audio oriunde si in aproape orice coditii. Dispozitivul functioneaza pe principiul unui telefon mobil, cu o cartela SIM cu numar. Odata introdusa aceasta cartela in dispozitiv si apelarea numarului aferent cartelei, veti putea asculta de oriunde v-ati afla tot ce se intampla in jurul acestui dispozitiv pe o raza de 5-6 metri.
Are un aspect banal, fara a iesi in evidenta, poate fi plasat discret pe mobila, birou, ghiveci de flori, geanta etc. Capteaza convorbirea pe o raza de 5-6 m, avand un microfon foarte fiabil.
 
Puteti apela dispozitivul de oriunde din lume.
Dimensiuni:5.8 x 3.8 x 1.8 cm
 
Pentru detalii si foto vizitati  http://www.spionaj.eu/product.php?id_product=43
PRET 360 LEI + TRANSPORT PRIN CURIERAT RAPID
 
 
COMANDATI PE SITE SAU TELEFONIC 0728.510.588
 

 
In conformitate cu Legea 365/2002 privind comertul electronic, acest mesaj nu este si nu poate fi considerat spam, deoarece:
- acceptarea de primire a ofertei nu va implica financiar
- adresa d-voastra de e-mail a fost gasita fie pe un site public, fie intr-un ghid de afaceri, fie in adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor intalniri de afaceri
- acest mesaj va este adresat cu scopul de a va invita sa beneficiati de serviciile companiei noastre si va este transmis in dorinta de a va tine la curent cu cele mai noi si mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru ca intelegem si apreciem intimitatea d-voastra ne cerem scuze daca acest mesaj a ajuns din greseala la dvs, iar daca doriti sa nu mai primiti astfel de mesaje in viitor va rugam sa dati un EMAIL pe adresa dezabonare100@yahoo.com ,  indicand adresa sau adresele de e-mail care doriti sa fie sterse din baza de date.
Va multumim !
 

Anti-fraud resources: