joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Paul Fletch <teatro@municallao.gob.pe>
Reply-To: Paul Fletch <mr.paulfletchsantanderbank@gmail.com>
Date: Fri, 1 Nov 2013 14:49:26 -0500 (PET)
Subject: Persoonlijke gegevens,


Goede dag !

Het is inderdaad mij een genoegen om u deze brief , waarvan ik denk dat zal een verrassing voor je als we nooit eerder hebben ontmoet te schrijven , en ik ben diep sorry als ik op een manier gestoord uw privacy . Ik ben de heer Paul Fletch Van Harlsden , North West London , hier in Engeland . Ik werk met Santander Bank plc Londen . Met alle respect en aanzien , Ik schrijf u vanuit mijn kantoor, dat zal worden van enorm voordeel voor ons beiden . In mijn departement , zijnde de Private Banking Manager ( Greater London Regional Office ) . Ik ben de persoonlijke accountant te laat Mr.Ron Bramlage een zakenman , een Amerikaanse burger die helaas verloor zijn leven , werden zijn vrouw en hun vier kinderen gedood toen hun klein vliegtuig stortte neer in een moerassig gebied van centraal Florida op 7 juni 2012. De heer Ron Bramlage , een prominente zakenman die eigenaar Roadside Ventures LLC en ook een vastgoedmakelaar , werd de planning voor een investering in onroerend goed en andere winstgevende business ventures hier in Engeland waar hij afgezet de totale som van £ 13.700.000 EUR ( Dertien miljoen zeven £ 100.000 ) op een rekening hier in onze bank, die ik geloof niemand weten.

De keuze van contact met u gewekt van de geografische aard van waar je woont , met name vanwege de gevoeligheid van deze transactie en de vertrouwelijkheid hierin . Nu onze bank heeft gewacht voor een van de familieleden of partners te komen - up voor de claim , maar niemand heeft dat gedaan . Ik heb persoonlijk het ongelijk zijn gesteld bij het lokaliseren van de familieleden of partners , ik zoek uw toestemming om u te presenteren als de nabestaanden of partner aan onze overleden cliënt , zodat de opbrengst van deze rekening gewaardeerd op £ 13.700.000 EUR ( dertien miljoen £ 700,000 ) kan worden betaald aan u , en meer dus ik u verzekeren dat dit bedrijf is 100 % risico vrij . Indien dit voorstel aanvaardbaar is voor u, kunt u zich inspannen om meteen te antwoorden mij .

Op de overdracht van dit fonds in uw account , wordt 40 % van uw aandeel ten opzichte van de rekening verstrekken en uw hulp verleende tijdens de overdracht van het fonds op uw bankrekening te zijn , zal 50 % mijn deel zijn dat de coördinator van de transactie , terwijl de resterende 10 % zal worden gedeeld met verschillende respectabele liefdadigheidsorganisatie centra in uw land . Ik hou van het helpen van de armen !

Ik heb alle nodige juridische documenten die kunnen worden gebruikt om back-up van deze eis die wij gaan maken met betrekking tot dit fonds . Alles wat ik nodig heb is in uw namen of informatie om de documenten in te vullen en legaliseren in de Britse hooggerechtshof hier in Londen om u als de rechtmatige begunstigde bewijzen. Alles wat ik nu nodig is uw eerlijke samenwerking , plechtige Vertrouwelijkheid en vertrouwen zodat wij deze transactie doorzien . Ik garandeer u dat dit onder een legitieme regeling die u beschermen tegen een schending van de wet zal worden uitgevoerd .

Alsjeblieft , bieden mij de volgende : zoals we hebben vijf dagen de tijd om het uit te voeren door. dit is zeer dringend alstublieft .

1 . volledige Naam
2 . Uw Telefoonnummer
3 . Uw Contact Adres .

Na gegaan door middel van een methodische zoeken , heb ik besloten om contact met u hopen dat u vindt dit voorstel interessant vindt . Gelieve op uw bevestiging van dit bericht met vermelding van uw interesse , zal ik u te voorzien van meer informatie . Endeavor om mij te laten weten dat uw beslissing dan hou me op te wachten . Bel me of schrijf me na de ontvangst van de e-mail : Tel : 447924445158 .

Hoogachtend,
Mr Paul Fletch .

Anti-fraud resources: