joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Honorable paul fletch <oneide.saf@candiota.rs.gov.br>
Reply-To: Honorable paul fletch <Honorablepaulfletchpvmanager@gmail.com>
Date: Mon, 09 Dec 2013 21:43:53 -0200 (BRST)
Subject: =?utf-8?Q?Salut=C4=83ri?= !


PROPUNERE DE AFACERI DE MANAGER PRIVATE .
Este într-adevăr plăcerea mea să vă scrie această scrisoare , pe care cred ca va fi o surpriză pentru tine, ca nu am mai întâlnit înainte , și eu sunt profund pare rău dacă am în nici un fel deranjat intimitatea ta . Eu sunt domnul Paul Fletch din Harlesden , Nord -Vest Londra , aici, in Anglia . Lucrez cu Santander Bank Plc din Londra . Cu respectul cuvenit și ceea ce privește , eu vă scriu de la biroul meu , care va fi de un beneficiu imens pentru amândoi . În departamentul meu , fiind Manager Private Banking ( Greater London Biroul Regional ) . Eu sunt contabil personal pana la sfarsitul lunii domnul Ron Bramlage un om de afaceri , un cetățean american care a pierdut , din păcate, viața lui , soția și cei patru copii au fost uciși atunci când avionul lor sa prăbușit într-o mica zona mlastinoasa din Florida pe 07 iunie 2012 . Dl. Ron Bramlage , un om de afaceri proeminent care a detinut Roadside Ventures LLC și , de asemenea, un broker imobiliar , a fost de planificare pentru a veni investească în imobiliare și alte asociații de afaceri profitabile aici, în Anglia, care a depus suma totală de £ 13.7 milioane GBP ( Treisprezece milioane de șapte sută de mii de lire sterline ), într-un cont aici, în banca noastră care cred că nimeni nu știe despre asta .
Alegerea de a contacta vă este trezit de la natură geografică de unde locuiți , în special din cauza sensibilității a acestei tranzacții și confidențialitatea aici . Acum nostru bancar a fost de așteptare pentru oricare dintre rude / partenerii să vină -up pentru a pretinde, dar nimeni nu a făcut asta . Eu personal nu au avut succes în localizarea rudelor / partenerilor , am căuta consimțământul dumneavoastră să vă prezentăm ca o rudă / partener pentru a decedat , astfel încât veniturile din acest cont în valoare de £ 13,700,000 RON ( Treisprezece milioane de șapte sute de mii de lire sterline ) poate fi plătite pentru tine . Și cu atât mai mult eu vă asigura că această afacere este de 100% risc liber . Dacă această propunere este acceptabil de tine , te rog să-mi Endeavour răspunde imediat
Cu privire la transferul de acest fond în contul dvs. , 40 % va fi partea ta în ceea ce privește furnizarea de cont și asistența dumneavoastră prestate în timpul transferului de fonduri în contul dvs. bancar , 50 % va fi partea mea fiind coordonatorul a tranzacției în timp ce restul de 10% vor fi partajate la respectabile centrele de organizație de caritate în țara dumneavoastră . Îmi place ajuta pe cei săraci !
Eu am toate documentele legale necesare , care pot fi folosite să susțină această afirmație , suntem pe cale de a face cu privire la acest fond . Tot ce am nevoie este să completați în numele dumneavoastră / informații la documentele și legaliza -o în instanta aici pentru a vă dovedi ca legitime de beneficiar . Tot ce am nevoie acum este co - operare cinstit , Confidențialitatea solemnă și de încredere pentru a ne permite vedea prin această tranzacție . Vă garantez că acest lucru va fi executat în cadrul unui acord legitim care vă protejează de orice încălcare a legii .
Vă rog , oferă -mi urmatoarele: ca avem cinci la sapte zile pentru a rula prin intermediul . Acest lucru este foarte URGENT PLEASE .
1 . Numele complet
2 . Numărul dvs. de telefon
3 . Adresa dvs. de contact .
După ce a trecut printr-o căutare metodic , am decis să vă contacteze în speranța că veți găsi această propunere interesanta . Vă rugăm pe confirmarea de acest mesaj și să indice interesul dumneavoastră , eu vă va furniza mai multe informații . Strădui să -mi spui decizia ta , mai degrabă decât păstrează-mă așteaptă . Sună-mă la primirea de e-mail : Tel : +447924445158
Cu stimă ,
Onorabilul Paul Fletch .

--
This message has been scanned for viruses and
dangerous content by MailScanner, and is
believed to be clean.

Anti-fraud resources: