joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Dr. Fredrick Wright" <drfwright3@hotmail.com>
Reply-To: <fredright@hotmail.com>
Date: Thu, 2 Jan 2014 17:19:07 +0100
Subject: Dr. Fredrick Wright


Vá¾ený priateµovi, Ako sa dnes máte? Dúfam, jemné, Dr Fredrick Wright z Harlesdenu, North West London, tu v Anglicku. Pracujem pre NatWest Bank v Londýne (National Westminster Bank Plc.). Pí¹em vám z mojej kancelárie, ktorá bude ma» veµký obrovský prínos pre nás oboch. V mojom oddelení, je asistent mana¾éra (Greater London kraj), som zistil, opustené sumu 16,5 miliónov libier chytí (¹estnás» miliónov pä»sto tisíc chytí a libra) v úète, ktorý patrí k jednému z na¹ich zahranièných zákazníkov Neskoré Pán Ron Bramlage , Amerièan, ktorý ¾ije v Kansas ¹tátoch, ktoré bolo obetí zrútenie vrtuµníka v minulom roku 08.6.2012 v Floride ba¾ine ho a rodinných príslu¹níkov zabíjanie. Ron bol 45-roky-starý. Tie¾ v vrtuµníka v èase havárie bola jeho ¾ena Rebecca, 43, a deti man¾elov - Brandon, 15, Boston, 13, Beau, 11 a 8-rok-starý Roxanne - boli zabití. Pilot bol tie¾ màtvy. Voµba Vás kontaktova» sa vzbudila z geografickej povahy, kde ¾ijete, obzvlá¹» vzhµadom na citlivos» na transakcie a dôvernos» tu, Teraz ná¹ bankový bolo èakanie na niektorý z príbuzných príde-a¾ k tvrdeniu, ale nikto nemá urobil, ¾e osobne som bol neúspe¹ný pri rozmiestnenia príbuzným po dlhú dobu. Môj drahý priateµovi, mám usilova» o vá¹ súhlas k vám ako ïal¹í príbuzný / Bude príjemcu na zosnulého tak, ¾e vý»a¾ok z tohto úètu ocenený na 16,5 libry miliónov vrhá mô¾e by» vyplatená na vás. To bude vyplatená, alebo zdieµaná v týchto percent, 60% pre mòa a 40% na vás, ja som zabezpeèené v¹etky potrebné právne dokumenty, ktoré mô¾eme pou¾i» na zálohovanie toto tvrdenie sme tvorby. V¹etko, èo potrebujete, je vyplni» va¹e mená na dokumenty a legalizovala to na súde a NatWest Bank dokáza», ste tu ako oprávnený príjemca, V¹etko, èo potrebujete teraz je va¹a úprimná Co-operácie, dôvernosti a Trust umo¾ni» nás vidie» túto transakciu cez. Ja vám zaruèi», ¾e to bude popravený za legitímnu usporiadanie, ktoré bude chráni» vás z akéhokoµvek poru¹enia zákona tu v Londýne a vo va¹ej krajine. Prosím, láskavo poskytnú» mi nasledujúce: ako sme 5 dní spustíme ju prejs», je to veµmi, veµmi URGENT PROSÍM. 1.. Celé meno: 2. Va¹e telefónne èíslo: 3. Va¹a kontaktná adresa: 4. Vek / pohlavie: 5. Jadro práce / Povolanie: Láskavo odpoveda» na môj e-mail tu: fredright@hotmail.com Kontaktoval som si veri», ¾e nebudete uteka» s mojím vlastným podielom tohto fondu, keï to príde úèet, Dúfam, ¾e ti mô¾em veri» na to? , Ako viete, táto transakcia zahàòa obrovské mno¾stvo peòazí. Prosím, láskavo uveïte vá¹ záujem tým, ¾e ma s va¹imi detaily ako vy¹¹ie, tak¾e mô¾em vám poskytne viac informácií o tom, ako sa budeme ma» tento fond prevedený na vás poèas 5 bankovníctva dní. Endeavour odpoveda», skôr ako dr¾a» ma èaká. S pozdravom, Dr Fredrick Wright

Anti-fraud resources: