joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Dr. Andrea Orcel" <gestionhumana@pdval.gob.ve>
Reply-To: "dr.andreaorcel@live.com" <dr.andreaorcel@live.com>
Date: Thu, 27 Mar 2014 06:22:55 -0430 (VET)
Subject: Dr. Andrea Orcel


Dr. Andrea Orcel

Jsem Dr. Andrea Orcel z Harlesdenu , North West London , tady v Anglii . Pracuji pro UBS Bank v Londýně . Píši vám o návrhu obchodní , která bude mít obrovský přínos pro nás oba . V mém oddělení , jevedoucí investičního bankovnictví Greater London Krajský úřad , jsem zjistil, opuštěné částku ve výši 22,3 milionů velkých britských librách šterlinků ( dvacet dva miliony tři sta tisíc Velká britská libra šterlinků ) v účtu, který patří k jednomu z našich zahraničních zemřelých zákazníci ,miliardář firmy Mogul Pozdní Pan Moises Saba Masri ,Žid z Mexika , který bylobětí zřícení vrtulníku ledna 2010 v důsledku jeho smrti a jeho rodinných příslušníků . Saba byl 47 - roky - starý . Také v vrtulníku v době havárie byla jeho manželka , jejich syn Avraham ( Albert ) a jeho dcera - v - právo . Pilot byl také mrtvý .

Volba Vás kontaktovat se vzbudila z geografické povahy , kde žijete , obzvláště vzhledem k citlivosti na transakce a důvěrnost zde . Nyní náš bankovní bylo čekání na některý z příbuzných přijde - až k tvrzení, ale nikdo nemá dělat . Osobně jsem byl neúspěšný při rozmisťování příbuzným po dobu 5 měsíců , mám usilovat o váš souhlas k vám jakodalší příbuzný / Bude příjemce nazemřelého tak, že výtěžek z tohoto účtu oceněn na 22,3 milionu liber může být vyplacena na vás .

To bude vyplacena, nebo sdílená v těchto procent , 60 % pro mě a 40 % na vás . Mám zajištěné veškeré nezbytné právní dokumenty, které mohou být použity k zálohování toto tvrzení jsme tvorby . Vše, co potřebujete, je vyplnit -in vaše jména na dokumenty a legalizovat to u soudu dokázat, jste zde jako oprávněný příjemce . Všechny Žádám nyní je vaše upřímná Co - operace , důvěrnosti a Trust umožnit nás vidět tuto transakci prostřednictvím . Já vám zaručit, že to bude popraven za legitimní uspořádání, které bude chránit vás z jakéhokoli porušení zákona .

Prosím , uveďte mi následující , jak jsme na 7 dní spustíme ji projít. To je velmi URGENT PROSÍM .

1. . Celé jméno :
2 . Váš Direct Číslo mobilního telefonu :
3 . Vaše kontaktní adresa :
4 . Vaše Povolání :
5 . Váš Národnost :
6. . Váš sex / Věk :

Poté, co prošla metodický vyhledávání , rozhodl jsem se vás kontaktovat doufat, že vás najdou tento návrh zajímavé . Prosím o Vaše potvrzení této zprávy a uvedením Vašeho zájmu poskytnou vám více informací . Endeavor dejte mi vědět vaše rozhodnutí , spíše než držet mě čeká .

S pozdravem ,
Dr. Andrea Orcel

Anti-fraud resources: