joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Dr. David Ashton" <estatistica@detran.ma.gov.br>
Reply-To: "dr.davidashton@yahoo.co.uk" <dr.davidashton@yahoo.co.uk>
Date: Tue, 3 Jun 2014 23:29:32 -0300 (BRT)
Subject: Fra Dr.David Ashton

Fra Dr.David Ashton
Brondesbury, North West
London England

Dear Friend.

Jeg er Dr.David Ashton fra Brondesbury, North West London, her i England. Jeg jobber for UBS Investment Bank London grenen. Jeg skriver du fra mitt kontor thatwill være av en enorm fordel for oss begge. I min avdeling, blir medlem av konsernutvalg og Chief Risk Officer (Greater London regionkontor), oppdaget jeg en forlatt sum på £ 15 millioner britiske pund Sterling (Femten millioner britiske pund) i en konto som tilhører til en av våre utenlandske kunder Late Mr.. Steve Allen som dessverre mistet livet i en bilulykke-inkludert hans kone og eneste datter.

Valget av cont opptrer du er vekket fra den geografiske natur hvor du bor, særlig på grunn av sensitiviteten av denne transaksjonen. Banken tjenestemenn har ventet på noen av de pårørende til å komme opp for dette kravet, men ingen har gjort det. Jeg personlig har vært mislykket i finne slektninger i 4 år nå, jeg søker ditt samtykke til å presentere deg som pårørende / Will Betalingsmottakers til den avdøde eller dette fondet, slik at utbyttet av denne kontoen verdsatt til £ 15 millioner pund vil være overført til din bank kontoen som pårørende til Late Mr.. Steve Allen.

Dette vil bli utbetalt eller delt i syntese priser på 60% for meg og 40% til deg. Jeg har sikret alle nødvendige juridiske dokumenter thatwill brukes til å sikkerhetskopiere dette kravet vi gjør. Alt jeg trenger å gjøre er å fylle inn ditt navn til dokumenter og legalisere det i rettssalen her for å bevise at du som legitim betalingsmottakeren av fondet.

Alt jeg trenger nå er ærlig samarbeid, taushetsplikt og tillit til at vi ser denne transaksjonen gjennom. Jeg kan garantere deg thatthis vil bli behandlet under en lovlig ordning thatwill beskytte deg mot eventuelle brudd på loven. Jeg vil at du skal forstå at jeg har jobbet i bank i 17 år dette, og jeg have've vært i stand til å sikre alle juridiske dokumenter for at du arve dette fondet

Vennligst gi meg følgende: Som vi har noen dager til å kjøre det gjennom dette er veldig URGENT PLEASE.


En. Fullname
2. Din Direct Mobilnummer
Tre. 'Re Kontakt Adresse
4. Fødselsdato

Etter å ha gått gjennom en metodisk søk, bestemte jeg meg for å kontakte deg håper at du vil finne denne avtalen interessant. Vær på bekreftelsessiden av denne meldingen og viser din interesse vil jeg gi deg mer informasjon. Bestrebe seg på å la meg vite din avgjørelse så snart som mulig.

Beste hilsen,
Dr.David Ashton
Mobilnummer: +447937425508

Anti-fraud resources: