joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Miss Jessie Roberts <hirosugipon123@yahoo.co.jp>
Reply-To: Miss Jessie Roberts <jessisroberts@yahoo.com>
Date: Mon, 4 Aug 2014 07:17:38 +0900 (JST)
Subject: Van: Missen. Jessie Roberts


Van: Missen. Jessie Roberts
Abidjan, Ivoorkust
West-Afrika.

RE: OPROEP VOOR DRINGENDE EN VERTROUWELIJKE HULP!

lieve

Ik heb mezelf voorgesteld aan u als Missen. Jessie Roberts een wees de enige dochter van wijlen Chef en mevrouw David Roberts . Mijn vader was een zeer rijke en succesvolle zakenman , hij is in goud en olie-industrie , voor hij overleed manier na een lange tijd van ziekte van een voedselvergift hier in Abidjan de economische hoofdstad van Ivoorkust ; mijn vader was vergiftigd door zijn broer die op het feit dat mijn vader geen mannelijke kind om zijn rijkdom erven gekapitaliseerd , Mijn moeder stierf toen ik een baby was en sindsdien nam mijn vader me zo speciaal . Voor mijn vader laatste dode in een prive-ziekenhuis hier in Abidjan hij in het geheim riep me op zijn bed kant en vertelde me dat hij de som van twee miljoen vijfhonderdduizend Verenigde State Dollars ($US2.5M) links in vaste / tussenrekening in een van de belangrijkste bank hier in Abidjan , dat hij gebruikt mijn naam als zijn enige dochter voor de nabestaanden in het deponeren van het fonds
dat als gevolg van de voortdurende politieke crisis in dit land en zijn doden te vermijden door zijn vijanden , zou ik zoeken naar een buitenlandse partner in een land van mijn keuze waar ik dit geld zal overdragen en gebruiken voor investeringen doel zoals vastgoed of hotel beheer.

Alsjeblieft, ik ben eervol zoek uw hulp op de volgende manieren:

(1) Om me te helpen overgebracht dit fonds op uw bankrekening:

(2) Om te dienen als een bewaker van dit fonds sinds ik nog een klein meisje:

(3) Om regeling te treffen voor mij om over te komen naar uw land om mijn onderwijs te bevorderen en ook om een  verblijfsvergunning te beveiligen in uw land:

Bovendien ben ik bereid om u 15% van het totale bedrag te bieden als compensatie voor uw inspanning / input na de succesvolle overdracht van dit fonds in uw account genomineerd buitenland. Verder geef uw opties naar de bijstand van mij als mijn leven niet redden hier vanwege oom wil mijn vaders rijkdom te nemen, kunt u reageren terug naar mij zodra je klaar bent met het lezen van deze e-mail, zodat ik meer informatie kan geven wacht ik dringend van u horen.


Bedankt en God zegene 
Met vriendelijke groet,
Jessie Roberts

Anti-fraud resources: