joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Rabecca Williams <karunaolive00x@yahoo.co.jp>
Reply-To: Rabecca Williams <rebeccawilliams2014@yahoo.com>
Date: Fri, 5 Sep 2014 23:03:36 +0900 (JST)
Subject: =?utf-8?B?RGFyIHBhbsOtIFJlYmVjY2EgV2lsbGlhbXM=?=


Dar paní Rebecca Williams
Biskup [38 rue des mučedníci Cocody
Abidjan, Pobřeží slonoviny.
 

nejdražší jeden Kristus,

Jsem z Kuvajtu. Jsem vdaná za Davida Williamse, který pracoval s Kuvajtem velvyslanectví v Pobřeží slonoviny na devět let před svou smrtí v roce 2004 Vzali jsme se za jedenáct let bez dítěte. Zemřel po krátké nemoci, která trvala pouhé čtyři dny.

Před svou smrtí, se narodili znovu křesťan. Od jeho smrti jsem se rozhodla, že nebude znovu oženit, nebo si dítě mimo mého manželského domu, který Bible je proti. Když můj manžel byl naživu uloženy částku (2,5 milionů dolarů) v bance tady v Abidjanu průběžných položkách.

V současné době fond je stále v bance. V poslední době, můj doktor mi řekl, že mám vážnou nemoc, která je problém rakoviny. Co mě nejvíce znepokojuje je můj zdvih nemoc. Vědět, můj stav jsem se rozhodl věnovat tento fond do kostela, nebo ty, kteří využívají tyto peníze tak, jak bych doporučil tu. Chci kostel, který bude používat tento fond pro dětské domovy, vdovy, podporovat Boží slovo a úsilí, které je udržována dům Boží.
 
Bible je pro nás pochopit, že požehnaný je ruka, která dává. Vzal jsem toto rozhodnutí, protože nemám žádnou dítě, které zdědí tyto peníze a můj manžel příbuzní nejsou křesťané, a já nechci úsilí mého manžela, které mají být použity nevěřící. Nechci situaci, kdy budou tyto peníze použity v nekřesťanskou způsobem. To je důvod, proč jsem přijetí tohoto rozhodnutí. Nebojím se smrti, takže vím, kam jdu. Vím, že budu mít v náruči muže. Exodus 14 vs 14 říká, že pán bude bojovat můj případ a já jsem držet svůj pokoj.

Nepotřebuji telefonní komunikaci v tomto ohledu, protože o své zdraví a proto je přítomnost příbuzných mého manžela kolem mě vždycky, a já nechci, aby věděli o tomto vývoji. V Bohu je všechno možné. Jakmile dostanu odpověď, dám vám kontakt banky tady v Abidjanu. Chci, aby ses a církev, aby se vždy modlit za mě, protože Hospodin je můj pastýř. Moje štěstí je, že jsem žil život hodný křesťan. Ten, kdo chce sloužit Pánu mu musí sloužit v duchu av pravdě. Vždy se modlí za celý svůj život.

Odpověď mě na více informací je, ve své odpovědi mi dá pokoj v získávání jiných církví či osobu za stejným účelem. Dovolte mi, abych vás ujistit, že budou jednat podle toho, jak je uvedeno. Doufám, že dostanete odpověď.
 
Pošlete mi následující informace, dle níže.

Vaše jméno a příjmení ..........
Adresa ...........
Věk ...............
Povolání ........
Foto ...............

Ještě požehnal ve vás.
Váš v Kristu,
Sestra Rebecca Williams.

Anti-fraud resources: