joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Mrs Agnes <sisteragnes1@rediffmail.com>
Reply-To: Mrs Agnes <agnesrobs1986@yahoo.com>
Date: Sun, 28 Dec 2014 02:02:48 +0900 (JST)
Subject: De la doamna Agnes Robinson


De la doamna Agnes Robinson


Dragul meu în Domnul
 
    Sunt Agnes Robinson O văduvă la sfârșitul lunii domnul Robinson Michael am 58 de ani, sotul meu târziu a fost un director de companie de constructii aici, în Coasta de Fildeș înainte de moartea sa subită în prezent 2010.but crizei politice din această țară înainte de moartea sa, el depus Suma de € 4, milioane de euro, într-una dintre banca din Coasta de Fildeș, fondul este încă în bancă acum.

Am boală gravă, care este o problemă de cancer. Cel care mă deranjează cel mai mult este boala mea de accident vascular cerebral. Starea mea este foarte rău și că este destul de evident că nu voi trăi mai mult de două luni, în funcție de medicul meu, după ce a cunoscut starea mea am decis să doneze acest fond pentru o persoană care are frica de Dumnezeu individuale, care va utiliza acești bani fel am de gând să învețe aici. Vreau o persoană care va folosi acest fond pentru orfelinate, văduve, de înmulțire.
Am luat această decizie pentru că nu am nici un copil, care va moșteni banii și am boală gravă; Nu vreau o situație în care acești bani vor fi utilizate intr-un mod nelegiuit. Acesta este motivul pentru care am luat această decizie. Nu mă tem de moarte, prin urmare, eu știu unde mă duc. Știu că am de gând să fie în sânul Domnului. Exodul 14 VS 14 spune că Domnul va lupta cazul meu și voi tăcea.

Nu am nevoie de nici o comunicare telefonică în acest sens, din cauza stării mele de sănătate, cu Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile. De îndată ce voi primi răspunsul dumneavoastră vă voi da contactul banca din Abidjan. Vreau să mă rog mereu pentru mine, pentru că Domnul este păstorul meu. Fericirea mea este că am trăit o viață de un vrednic. Oricine care vrea să slujească Domnului, trebuie să-l slujească în duh și în adevăr. Vă rugăm să fiți mereu în rugăciune toată viața ta.
Răspunde-mi pentru mai multe informații, a în răspunsul dumneavoastră mă va da cameră în aprovizionarea cu o altă biserică sau individuale pentru acest scop. Vă rugăm să asigur eu că va acționa în consecință cum am afirmat aici. În speranța de a primi răspunsul dumneavoastră.
Trimite-mi următoarele informații este ca pe de mai jos.

Names________________________ 
Address_______________
Varsta ______
Ocupația ____________________
Tel____________
Phone_______________________________
Photo______________
Rămâneți binecuvântat în Domnul.
A ta în Domnul,
D-na Agnes Robinson

Anti-fraud resources: