joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: (sent from abused email account)
Reply-To: "Mr. Brendan Nelson" <mrbrendann1@gmail.com>
Date: Mon, 9 Feb 2015 13:04:28 -0200 (BRST)
Subject: From Mr. Brendan Nelson

Dobrý deň, priateľ,

Ja som pán Brendan Nelson Vedúci oddelenia auditu účtovníctva banky z londýnskeho Piccadilly Circus, tu v Anglicku (Royal Bank of Scotland). Píšem Vám o obchodnú návrh, ktorý bude mať nesmiernu a vzájomného prospechu pre nás oboch. To by mohlo zaujímať, aby ste vedeli, že v mojom oddelení, je vedúci auditu účtu, som zistil, suma vo výške 18,5 miliónov libier (Osemnásť miliónov päťstotisíc Veľká britská libra) v účte, ktorý patrí k jednému z našich zahraničných zákazníkov Neskoré Business Mogul pán John Lambert, Američan, ktorý sa stal obeťou leteckej havárii v roku 2012, zabíjať ho a jeho rodinných príslušníkov. John Lambert 44, Springfield, a Robin Melton, 46 Ozark, zomrel, keď SR22 2002 Cirrus havaroval v poli pri križovatky Farm Road 81 a Missouri 123. Aj v rovine v čase havárie bol Lambert tri deti - McKinley, 15; a Grayson, 16, Joshua, 10; ľutujeme veľkú stratu.

Avšak, Voľba Vás kontaktovať sa vzbudila z geografickej povahy, kde žijete, a to najmä vzhľadom na citlivosť na transakcie a dôvernosť tu. Teraz náš bankový bolo čakanie na niektorý z príbuzných príde-až k tvrdeniu, bez úspechu v priebehu roka. Osobne som bol neúspešný pri rozmiestnenia príbuzným; Mám usilovať o váš súhlas k vám ako ďalší príbuzný / Bude príjemcu na zosnulého tak, že výťažok z tohto účtu ocenený na 18,5 libry miliónov Great British Koruny môže byť vyplatená / prevedená na vás, ako s názvom ďalší príbuzný / príjemcu.

To bude vyplatená, alebo zdieľaná v týchto percent, 60% pre mňa a 40% na vás. Mám zabezpečené všetky potrebné právne dokumenty, ktoré môžu byť použité pre zálohovanie toto tvrdenie. Všetko, čo musíte urobiť, je vyplniť vaše mená na dokumenty a legalizovať to na súde dokázať, ste tu ako oprávnený príjemca. Všetky Žiadam teraz je vaša úprimná Co-operácie, dôvernosti a dôvery k tomu, aby sme vidieť túto transakciu prostredníctvom. Ja vám zaručiť, že to bude popravený za ambitu, právneho štátu a pod bezpečnú legitímnu usporiadanie, ktoré bude chrániť vás z akéhokoľvek porušenia zákona.

Prosím, uveďte mi nasledujúce, ako sme sa siedmich (7) dní do spustenia tohto prejsť. Je to veľmi naliehavé PROSÍM.

1. Celé meno:
2. Vaša priama mobilné číslo:
3. Vaša kontaktná adresa:
4. Povolanie:
5. Vek:
6. Pohlavie:
7. Národnosť:

Potom, čo prešla metodický vyhľadávanie, rozhodol som sa Vás kontaktovať dúfať, že vás nájdu tento návrh zaujímavý. Prosíme o potvrdenie tejto správy a uvedením Vášho záujmu ja poskytnú vám viac informácií.

Endeavor dajte mi vedieť vaše rozhodnutie, skôr ako držať ma čakať.

Poďakoval vám v očakávaní pre vašu priaznivé a pozitívnu odpoveď.

S pozdravom,
Mr.Brendan Nelson

Anti-fraud resources: