joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Mr. Paul Math" <claudiaarwin@efsin.com>
Reply-To: "Mr. Paul Math" <mrpaulmath85@gmail.com>
Date: Fri, 10 Apr 2015 22:57:41 +0800 (SGT)
Subject: Van de heer Paul Math

Van de heer Paul Math
Mobiel: +447045779159

Complimenten van de dag ben ik contact met u op voor een wederzijds voordelige zakelijke met geloven dat je me niet verraden aan het eind. Ik ben de heer Paul Math; Regional Director, UBS Investment Bank plc, hier in Engeland. Tijdens de recente controle van de bankrekeningen en diensten van onze bank; Ik ontdekte een niet-ingezetene bankrekening die niet zijn gebruikt voor een lange tijd. Na een discreet onderzoek, kwam ik erachter dat de eigenaar van dit account was een Amerikaanse meneer cyril Kroos, een multimiljonair zakelijke Mogul die stierf als de orkaan Katrina weggespoeld zijn huis volledig in augustus 2005. Tot nu toe weet niemand over zijn bankrekening met UBS Investment Bank en mijn verder onderzoek bleek dat de overledene directe familie stierf ook in de tragedie. Deze rekening houdt GBP? 16,1 miljoen (zestien miljoen honderdduizend Britse ponden) alleen.

Ik contact met u als buitenlander; om te regelen met u de overdracht van dit geld uit de rekening, voor onze volgende controle van de bankrekeningen. Als de bank het management uit te vinden dat dit account is latent aanwezig voor deze lange, zal het worden bevroren en het geld zal worden teruggegeven aan de bank schatkist, opgeëiste publieke middelen. Daarom wil ik u als de "Foreign Begunstigde" te staan. Ik heb uw volledige medewerking om deze transactie uit te werken perfect, omdat de bank het management is klaar om de onmiddellijke betaling aan degene die als begunstigde om dit geld zou worden gepresenteerd goedkeuren. Een perfecte overdracht strategie zou worden ingevoerd in uw naam juridisch, zodat niemand uw vorderingen zal verdenken.

Met mijn positie en invloed hier; Dit geld zou opnieuw worden geprofileerd om uw voordeel en overgedragen naar een buitenlandse bankrekening / s zult u nomineren, maar met een garantie van u dat dit geld zal veilig in afwachting van mijn komst om mee te doen voor het beveiligen van mijn deel blijven in uw effectenrekening. Voor uw betrokkenheid bij deze deal, krijgt u 40% van het totale bedrag. Gelieve onmiddellijk overwegen dit aanbod en stuur mij uw informatie als volgt:

uw volledige naam,
uw contactadres,
uw directe mobiele telefoonnummer
Uw geboortedatum,

tot herprofilering van het fonds, waarna u uw naam als de erfgenaam begunstigde. Voel je vrij om mij te bellen voor verdere besprekingen en begeleiding op wat er van je wordt verwacht. Ik zal rekenen op je gevoel van geheimhouding en vertrouwelijkheid, om risicovolle blootstelling te vermijden, gezien de gevoeligheid en de omvang van dit project.

Ik ben vol spanning uit naar uw dringende reactie.

Vriendelijke Groeten,
De heer Paul Math
Regional Director,

Anti-fraud resources: