joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: ANAKI BENSON <pnc_13@yahoo.com.ar>
Reply-To: anakibenson@gmail.com
Date: Tue, 23 Jun 2015 09:32:20 -0700
Subject: LAHJA ROUVA ANAKI BENSON / GIFT FROM MRS ANAKI BENSON

LAHJA ROUVA ANAKI BENSON / GIFT FROM MRS ANAKI BENSON

Olen jäsen Anaki Benson (Kuwait), olen naimisissa Paul Bensonin joka työskenteli Kuwait suurlähetystö Norsunluurannikko yhdeksän vuotta ennen kuin hän kuoli viime vuonna olimme naimisissa yhdeksäntoista vuotta ole lapsi, hän kuoli lyhyen sairauden, joka kesti vain neljä päivää.

Koska hänen kuolemansa päätin olla mennä uusiin naimisiin tai saada lapsi ulkopuolella minun avioliittoa kodin kun miesvainajani oli elossa hän talletettu summa US$ 2,5 miljoonaa dollaria pankin täällä Abidjan Cote d'Ivoire tällä hetkellä rahat on edelleen Afrikka pankki, Äskettäin minun lääkäri sanoi minulle, että minun ei kestäisi seuraavan kahdeksan kuukautta syövän ongelma , joka häiritsee minua Viimeisin on minun aivohalvaus sairaus ottaa tiedossa tilani olen päättänyt lahjoittaa tämän rahaston jonkin elimen tai organsation, joka käyttää rahat niin aion opettaa
Täällä.

Haluan rahastolla on käyttää lastenkodeissa, leski, kouluissa, sairaaloissa ja propagat ing sanoma Jumalan koko ihmiskunnalle, otin tämän päätöksen, koska minulla ei ole mitään lapsen perii rahat, haluan Jumala ole armollinen minua ja minun sieluni.

Mieheni sukulaiset ovat itsekkäitä, he kieltäytyvät jakaa hyväntekeväisyysjärjestö joitakin rahamäärä, jonka miesvainajani niitä varten hyväntekeväisyys sairaudestaan toisena päivänä, en halua tilannetta, jossa nämä rahat käytetään jumalaton tavalla.

Tästä syystä otan tämän päätöksen, en pelkää kuolemaa joten tiedän minne olen menossa, tiedän, että Jumala taistelee minun kohdallani ja aion pitää minun rauhani, et tarvitse puhelinta tältä vuoksi minun terveys, tämän vuoksi läsnäolo mieheni sukulaiset ovat noin minulle aina, en halua niitä tietää tämän kehityksen , Jumalalle kaikki on mahdollista.

Heti kun olen saanut vastauksen annan teille kosketus pankin täällä Abidjan Cote d'Ivoire, aikoo myös antaa te n viranomaisen kirjeen, joka todistaa tämän avustuksen rahasto, haluan aina rukoilla minulle.

Minun onneni on, että olen elänyt elämän arvoinen emulointi, ota aina rukoileva kaikki läpi elämän.

viivyttely vastaukseesi antaa minulle tietoa etsimiseen, sillä toisen henkilön tai organsation vuoksi, ota vakuuttaa minulle, että te toimitte näin kuten totesi täällä, toivoen saavansa vastauksen.

Jumala siunatkoon sinua
ROUVA ANAKI BENSON

Anti-fraud resources: