joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Mr John Tiner <mrjohntinerbankaudit@yahoo.co.uk>
Date: Wed, 23 Sep 2015 10:42:22 -0500 (PET)
Subject: =?utf-8?Q?Mr.John_Tiner_(=C4=B0=C5=9E_TEKL=C4=B0F)?=

Merhaba,

Sana iyi bugün yapıyoruz umarım, senin ülkenin Business Directory e-posta teması var ve bir iş teklifiyle ilgili sizinle iletişim karar verdi.

Ben Bay John Tiner, burada Londra'daki Credit Suisse Bankası Muhasebe Denetim Komitesi Anabilim Dalı Başkanı duyuyorum. Bu ikimiz için muazzam bir yarar olacak iş teklifi hakkında

Benim departmanı, ben rahmetli yabancı müşteri Bayan Surti Dahlia, Hollanda'dan gelen Alman / Hollanda işkadını ve dul birine ait bir hesapta GBP 17,8 milyon YTL (GBP 17,800,000.00 İngiliz Sterlini) terk edilmiş bir toplamı keşfetti kim Gemide bütün öldürme Pekin Başkent Uluslararası Havaalanı'na Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanı'na yolda 8 Mart 2014 tarihinde Hint Okyanusu'nda güneyindeki düştü Malezya Havayolları Uçuş 370 (MH370 / MAS370) kurbanı biriydi.

Bayan Surti DAHLIA listesinde sayı 130, uçuş bildirim aşağıdaki bağlantıya bakınız:

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702303369904579427230127866184

Ölümünden bu yana, bizim banka GBP 17800000 toplamı GBP ama kimse ben şahsen akrabalarının arayışında başarısız olmuş, bu yüzden yapmış paralarını ve mal iddiasına gelmek için yakın akraba için değerlenmektedir beklediği, ben GBP 17800000 değerinde bu hesabın gelirleri size ödenebilir, böylece ölünün yakın akrabaya olarak bankaya size sunmak için izninizi almak.

Anlaşma bu oranda bölünecektir: Benim için% 55 ve sizin için% 45.
Elimde bu iş kullanılabilir tüm gerekli ve önemli belgeler var. Ben aracılığıyla bu işlemi görmek için bize etkinleştirmek için dürüst İşbirliği, Gizlilik ve Güven gerekir. Ben bu işin içinde size% 100 başarıyı garanti, bu işlem İngiltere ve ülkenizde hem burada hukuk ihlali sizi koruyacaktır meşru düzenleme altında yürütülür emin olabilir.

Eğer bu anlaşmayı ele varsa ben bu fona haklı yararlanıcı olarak bankamızın veri tabanında burada yükleyin böylece, lütfen aşağıdaki ayrıntıları sağlamak beni:

1, İlk tam adı:
2, özel telefon numaraları (ofis ve mobil)
3, özel faks numarası:
4, Sizin tam adres:
5 Your YaÅŸ / Cinsiyet:
6 iÅŸiniz / meslek:
7 Özel / alternatif e-mail adresi:
8 Uyruk:

Metodik arama yoluyla gitmiş olması, bu mesajın onay üzerine, bu öneri ilginç bulacaksınız umarak sizinle iletişim Lütfen verdi ve ilgi ben size daha fazla bilgi verecektir göstermektedir.

Bana kararınızı bildirin ziyade beni bekletmeyin ediniz.

Not: Bu iş mutlak gizlilik gerektirir mümkün olduğunca çabuk yapılması gerektiğini unutmayın.

Saygılarımla,
Bay John Tiner

Anti-fraud resources: