joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Dr.Fredrick Wright" <relatii.publice@upb.ro>
Reply-To: "Dr.Fredrick Wright" <dr_fredrickwright@outlook.com>
Date: Sun, 27 Sep 2015 14:15:25 +0300 (EEST)
Subject: =?utf-8?Q?Ahoj_kamar=C3=A1t?=


Ahoj kamarát,

Som Dr. Fredrick Wright predseda výboru pre audit skupiny Royal Bank of Scotland Plc. Londýn Piccadilly Circus, tu v Anglicku. Píšem Vám o obchodnú návrh, ktorý bude mať nesmiernu a vzájomného prospechu pre nás oboch. Mohlo by záujem, aby ste vedeli, že v mojom oddelení, som zistil, suma 18,5 milióna £ (osemnásť miliónov päťstotisíc Veľkej Britská libra šterlingov) v účte, ktorý patrí k jednému z našich zahraničných zákazníkov neskorých: pán John Lambert, Američan Obchodné Mogul kto bol obeťou leteckej havárii v roku 2012, zabíjať ho a jeho rodinných príslušníkov. John Lambert 44, Springfield, a Robin Melton, 46 Ozark, zomrel, keď SR22 2002 Cirrus havaroval v poli blízko križovatky Farm Road 81 a Missouri 123. Aj v rovine v čase havárie boli Lambertová tri deti - McKinley 15; Grayson 16 a Joshua 10; ľutujeme veľkú stratu.

Avšak, Voľba Vás kontaktovať sa vzbudila z geografickej povahy, kde žijete, a to najmä vzhľadom na citlivosť transakcie a dôvernosť tu. Teraz náš bankový bolo čakanie na niektorý z príbuzných príde-až k tvrdeniu, bez úspechu v priebehu roka. Osobne som bol neúspešný pri rozmiestňovaní príbuzným; Mám usilovať o váš súhlas k vám ako ďalší príbuzný / Bude príjemcu, aby zosnulého tak, že výťažok z tohto účtu ocenený na 18,5 miliónov libier Great British Koruny môže byť vyplatená / prevedené na vás ako menovaný ďalší príbuzný / príjemca.

To bude vyplatená, alebo zdieľaná v týchto percent, 60% pre mňa a 40% na vás. Mám zabezpečené všetky potrebné právne dokumenty, ktoré môžu byť použité pre zálohovanie toto tvrdenie. Všetko, čo potrebujete, je vyplniť vaše mená na dokumenty a legalizovať to na súde dokázať, ste tu ako oprávnený príjemca. Všetky Žiadam teraz je vaša úprimná Co-operácie, dôvernosti a Trust k tomu, aby sme mohli vidieť túto transakciu prostredníctvom. Ja vám zaručiť, že to bude popravený za ambitmi Právo a pod bezpečnú legitímnu usporiadanie, ktoré bude chrániť vás z akéhokoľvek porušenia zákona.

Prosím, uveďte mi nasledujúce, pretože máme siedmich (7) dní spustiť toto cez. To je veľmi URGENT PROSÍM.

1. Celé meno:
2. Vaše priama mobilné číslo:
3. Vaša kontaktná adresa:
4. Zamestnanie:
5. Vek:
6. Pohlavie:
7. Národnosť:

S prešla metodický vyhľadávanie, rozhodol som sa Vás kontaktovať dúfať, že vás nájdu tento návrh zaujímavé. Prosím o Vaše potvrdenie tejto správy a uvedením Vášho záujmu budem vám poskytne viac informácií.

Endeavor dajte mi vedieť vaše rozhodnutie, skôr ako držať ma čaká.

Poďakoval vám v očakávaní pre priaznivé a pozitívnu odpoveď.

S pozdravom,
Dr Fredrick Wright.

Anti-fraud resources: