joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Dr Andrew Edwards" (may be fake)
Reply-To: <andrewedwards2015@hotmail.com>
Date: Sun, 27 Sep 2015 06:39:20 +0300
Subject: E-mail van Dr. Edwards

 
Goede Dag Geachte!
 
 
Hoe gaat het met jou en je familie? Ik hoop dat mijn brief aan u in uw beste bui vandaag. Mijn naam is Dr. Andrew Edwards, bediening / regionale afdeling Hoofd Manager van Lloyds Banking Group plc Londen. Ik besloot om een ??top geheime / vertrouwelijke samenwerking met u zoeken in de uitvoering van een transacties deal beschreven hier-onder voor onze beide wederzijds voordeel. Tijdens de jaarlijkse bank audits, ontdekte ik een verlaten / opgevraagde fonds, som van £ 19.100,000 GBP (Negentien miljoen honderd duizend Britse pond sterling) in een account die behoort tot een van onze buitenlandse klanten (Late David McDowell Brown) een Amerikaan uit Arlington, Virginia, die helaas verloor zijn leven als een single met de hele crew op 1 februari 2005 in het zuiden van de Verenigde Staten Space Shuttle Columbia.
 
 
Ik ontdekte dat hij geen nabestaanden of zal de begunstigde aan zijn account hebt opgegeven na het doornemen van zijn dossier in onze bank. Ik ben oprecht en doelbewust trachten uw toestemming om u te presenteren als de nabestaanden / wil begunstigde aan de overledene, zodat de som waarde van £ 19.100.000 miljoen Britse Ponden Sterling zal worden overgedragen aan u, die zal worden gedeeld met deze procentuele verhouding: 55% voor mij en 45% voor jou.
 
 
Ik heb uw loyale samenwerking, vertrouwen en strikt vertrouwelijk om ons in staat succesvol uitvoeren van deze transactie. Ik verzeker en beloof u dat deze transactie onder een legitieme regeling die u beschermen tegen eventuele schending van de wet, zowel in uw land en hier in Londen als het fonds wordt overgebracht naar uw genomineerd bankrekening zal worden uitgevoerd. Na bestudering en aanvaarding van dit aanbod, vriendelijk sturen me de volgende informatie onmiddellijk aan mijn privé e-mailadres voor meer vertrouwelijkheid: andrewedwards2015@hotmail.com
 
 
 
1. Uw volledige naam:
2. Uw volledige contactadres:
3. Uw directe mobiele telefoonnummer:
4. Uw e-mailadres:
 
 
Inschakelen me uw informatie te uploaden in onze bank database om te reflecteren in de bank-netwerk systeem dat u de naam nabestaanden / zal begunstigde van deze account, dan zal ik u te begeleiden op de communicatie met de bank voor verdere overdracht van dit fonds voor u .
 
 
LET OP: We hebben weinig bankwerkdagen om deze transactie deal te voeren.
Thanks in afwachting van uw dringende reactie.
 
 
Groeten,
 
 
Dr.Andrew Edwards
+44 7031983469
 

Anti-fraud resources: