joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: LISA DILLON <dillonlisa56@gmail.com>
Reply-To: LISA DILLON <lisadillon65@yahoo.com>
Date: Tue, 8 Dec 2015 02:12:23 +0900 (JST)
Subject: =?utf-8?B?SsOzdMOpa29ueXPDoWdpIGFkb23DoW55IE1ycy4gTGlzYSBEaWxsb24u?=


Jótékonysági adomány Mrs. Lisa Dillon.
Abidjan Elefántcsontpart

Figyelem !!!!

Üdvözlet a neve a mindenható Úr az ajándékozó minden jó dolog. Tudom, hogy ez a javaslat egyértelműen hozzád, mint egy hatalmas meglepetés, de könyörgöm, hogy az idő, hogy menjen át rajta alaposan, mint a döntés, amit tenni fog menni hosszú utat kell meghatározni a jövőmet. Én vagyok Mrs. Lisa Dillon idősödő özvegy 57 éves Long Time betegségben szenvedő Breast Cancer és a rák a tüdőben. Melyik Van néhány alapok én örökölt a férjem, az összeg USD $ 4,500,000.00 és szükségem volt egy nagyon őszinte és istenfélő ember, aki pénzt ESTA Ezután használja a forrásokat a Charity működik.

Azt kívánják bízni téged erre ALAP jótékonysági WORKS. Találtam az e-mail címét az interneten, miután becsületes imát az Úrnak, hogy hozzon nekem becsületes ember Én bízom, ON, és úgy döntöttem, hogy Önnel a kapcsolatot, ha lehet, hogy érdekli és hajlandó kezelni ezeket a vagyonkezelői alapok jóhiszeműen. Szívesen kétségbeesetten szüksége támogatásra és én idézte fel a bátorság, hogy Önt erre a feladatra, akkor nem teheti meg engem, és a több millió szegény ember a mi mai világban.

Ez nem lopott pénzt, és nincsenek veszélyeket rejt magában. Kérjük, ha lenne megbízható használni a forrásokat a jótékonysági munkák Kérjük szíves tudassa velem azonnal. Kérjük szíves Gyors reagálás a további részleteket, ha tudod kezelni ESTA feladat.

Én a Google fordítás Fordítás ezt a levelet, próbáld írni a nyelven Inglés ha tudsz írj nekem az Inglés nyelven.
 
Üdvözlettel,
Mrs. Lisa Dillon

Anti-fraud resources: