joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "MR. LAURENT EYADEMA" <sunanda@dmssw.com>
Reply-To: "MR. LAURENT EYADEMA" <laurent_eyadema01@hotmail.com>
Date: Sat, 21 May 2016 07:52:48 +0530 (IST)
Subject: O zi buna,

O zi buna,


Sunt dl LAURENT Eyadéma din Republica Togo. Sunt al doilea fiu al Gnassingbe Eyadema președintelui cu întârziere a Republicii Togo, îmi pare rău pentru inconvenient că această scrisoare s-ar putea provoca, eu și tatăl meu depozitat nostru comoara viața de familie în timpul domniei sale ca președinte al Republicii Togo, pe de TRANS GLOBAL 18/10/2004 cu SECURITY / FINANCE COMPANY LTD in Accra Ghana, deoarece Ghana este cea mai apropiată țară în Togo.


Eu și tatăl meu a ridicat această trei cutii de trunchi care conține Suma de 85 milioane $ DOLAR SUA pe care am depus la societatea menționată mai sus, în Ghana, în scopul garantării siguranței, după moartea tatălui meu, am decis să se mute această comoară viața de familie la Miami Internațional aer port de Statele Unite ale Americii, lotul este în depozit diplomați acolo, la Miami portul aerian internațional Statele Unite ale Americii, am ajuns Ghana în ianuarie, înainte de a-mi cere să obțineți un partener în țara dumneavoastră pentru a primi casetele în numele meu, pe baza condiției ca lot este etichetat bagaj diplomatic.


Am vrut cutia să ajungă înainte voi face contact în țara dumneavoastră pentru cineva care are o minte evlavioasă și că mă poate ajuta să le investească pentru a-l ridica și să ajute Me să vină pentru alte planuri de afaceri, dar datorită faptului că există este o mulțime de înșelătorie pe internet și activitățile frauduloase merge în lume, de aceea trebuie să-l mute la MIAMI pentru livrare în continuare la tine de diplomat în Oklahoma. Așa că vreau să evitați orice minte îndoiască sau frica de nesiguranță, necinste și iresponsabilitate.


Vă rugăm să dea dovadă de onestitate și de sinceritatea mea în materie de subiect; trimite-mi faxul și numărul privat telefon mobil pentru comunicare ușoară în timpul livrării lotului pentru tine, dar vă rugăm să vă va trebui să-l păstrați foarte confidențial pentru noi toți și în schimb la asistent fel vi se va da 35% PROCENT SHARE A FONDULUI.

Kindly mi răspundă prin acest e-mail: laurent_eyadema01@hotmail.com



La voi răspunde la acest masaj, atunci vă voi da numărul de contact al diplomatului în MIAMI, astfel încât să puteți să-l cheme, și este o Republica Ghana, aprobat de Guvern diplomat este acolo în MIAMI, astfel încât să puteți să-l sun și îi spun că sunteți partenerul meu pe care lotul meu urmează să fie livrate în Oklahoma, pentru a permite să-l livreze lotul să vă imediat în Oklahoma sau orice parte a lumii în cazul în care s-ar putea fi.


Vă mulțumim în anticiparea răspunsul dumneavoastră de urgență.


LAURENT Eyadéma

Anti-fraud resources: