joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "James Pavlosky" (may be fake)
Reply-To: <online1972@outlook.com>
Date: Mon, 8 Aug 2016 16:41:17 -0200
Subject: Jag fram emot att höra från dig.

Jag är Mr James Pavlosky, Chief Accountant för ministeriet för vägar och bostäder huvudkontor i Accra, Ghana. Jag söker en pålitlig person, enskilda och företag att hjälpa mig arkivera detta mål. Jag har ingen anledning att tvivla på din ärlighet och trovärdighet därför jag gör detta förslag till dig.

Snälla, behandla med stort förtroende och ursäkta mig för förlägenhet detta brev kan leda till att du som vi inte har träffat eller känner varandra innan. Jag har i uppdrag att värva för din hjälp för en del jag vill köra, My ministeriet tilldelas ett kontrakt för US$ 86,700,000.00 Eighty-Six miljoner, sju hundra tusen amerikanska dollar) för ett utländskt företag att bygga High Way och regeringen personal inkvarterar här i Ghana, men på grund av min position, detta kontrakt fakturerades över till US$ 97,200,000.00(Ninety Seven Million Två hundra och tusen Förenade statliga dollar).

Ursprungliga kontraktet summan har betalats till de entreprenörer som utfört projektet, nu återstår över fakturan summan av US$ 10,500,000.00(Ten Million, Five Hundred Thousand U.S. Dollars Only.) Alla arrangemang har ingåtts på hur dessa pengar skulle flyttas. Våra begränsningar ligga på att vi krävs en utländsk eller enskilda kontonummer där pengarna kommer att betalas till; vars ägare kommer att framställas som en kontrakt mottagare av fonden. Infarct därför jag skriver detta brev för dig.

Obs:-det finns ingen risk involverad som vi har tagit hand, kryphål omfattas. Som statstjänsteman, jag är medveten om att vissa finansiella stöd skulle vara skyldiga att ingå detta jobb, jag är beredd att ge så mycket som 45% av den totala summan till vem som är villig att bistå, medan 50% av den totala summan kommer att gå för mig. För detta ändamål, skulle 5% öronmärkas för att täcka alla kostnader (lokala och internationella).

Detta är
eftersom processen skulle passera genom några direktörer i finansministeriet och CENTRALBANKEN av Ghana (mosse).
Snälla, skulle du vara villig att bistå, vi skall kräva följande information för att vi lagt anspråk omedelbart. Din banknamn, adress och kontonummer, din telefon och faxnummer. Men inte skulle du vara i stånd att bistå, affären måste förbli en hemlighet till slutet av tiden.

För underhåll av personlig integritet och prestige av alla personer som deltar i denna transaktion, är du bad att ställa ut yttersta sekretess genom ut transaktionens löptid. Du är starkt råd för att undvika att diskutera denna transaktion med en tredje part som som skulle kunna äventyra hela transaktionen. Du kan öppna ett särskilt bankkonto i något land för detta ändamål om du önskar. Alla arrangemang av denna överföring för detta kvartal betalning för detta år, har varit ordentligt organiserad och ytterligare åtgärder väntar din
omedelbar respons. Skynda och skicka till mig numret där pengarna kommer att överföras till, så att vi kan börja processen för godkännande av denna betalning.

Jag fram emot att höra från dig.

Vänliga hälsningar
Mr James Pavlosky

---
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
https://www.avast.com/antivirus


Anti-fraud resources: