joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Mail <business@gmail.co.uk>
Reply-To: ewen.stevenson51@gmail.com
Date: Fri, 21 Oct 2016 17:52:07 +0400
Subject: =?iso-8859-1?Q?Od_pana_Ewen_Stevenson_=28Obchodn=ED_N=E1vrh=29?=

Z: p Ewen Stevenson
Výbor pro audit Group
Royal Bank of Scotland - Anglie
Obor: 48 Haymarket,
LONDÝN SW1Y 4SE
SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ

Komplimenty na vás,

Prosím, můžete věřit? Jsem pan Ewen Stevenson, pracuji tady v Royal Bank of Scotland - Anglie. Důvěryhodný poradce pro více než 20 let a v současné době místopředseda výboru pro audit Group / finanční ředitel; Royal Bank of Scotland - Anglie. Rozhodl jsem se hledat důvěrné spolupráce s vámi při provádění dohodu tady pod popsáno, že bude mít ohromný přínos pro nás oba i těch méně privilegovaných bude mít rovněž prospěch, a doufám, že si udrží to jako vrchol tajné vzhledem k povaze transakce.

V průběhu našeho Bank ročního auditu, jsem zjistil, nevyžádaný / opuštěné fondů, celkový součet £21.500,000.00 Britských librách (dvacet jeden milion pět set tisíc britská libra) v účtu, který patří k jednomu z našich zahraničních zákazníků (Late pan . Moises Saba Masri), který byl židovský (syrského extrakt) mexický podnikatel bohužel dne 10. ledna 2010, Saba přišel o život poté, co jeho vrtulník havaroval v Cuajimalpa spolu s manželkou, synem a manželkou svého syna.

Volba Vás kontaktovat vzbudil z geografické povahy, kde žijete, obzvláště vzhledem k citlivosti na transakce a důvěrnost zde. Nyní náš bankovní bylo čekání na některý z příbuzných přijde-až k tvrzení o dědické fondu, ale bohužel všechny snahy se, že neplatné. Osobně jsem byl neúspěšný při rozmisťování ani příbuzné ani žádný nejbližší příbuzný k (pan Saba) po dobu 5 let. Na této týče, teď mám usilovat o váš souhlas k vám jako další příbuzný / Bude příjemce, aby zemřelého tak, že výtěžek z tohoto účtu oceněn na 21,5 liber milion Britských librách šterlinků může být vyplacena na vás. To bude vyplacena, nebo sdílená v těchto procent, 50% pro mě a 50% na vás. Slibuji, že poskytnou vám všechny nezbytné a právní informace je, že mohou být použity k zálohování toto tvrzení jsme o tom s bankou.

Všechno, co potřebujete, je nahrát své osobní údaje, jak je uvedeno níže je uvedeno v naší databázi bankovního systému, aby vám ukáží jako oprávněný příjemce by měla být v případě bankovních šeků. K dispozici bude právní dokumentace, která musí být dosaženo v souladu s Brity zákony, aby se předešlo problémům. Všechny Žádám nyní je vaše nejvíce upřímná Co-operation a absolutní důvěra není pochyb o tom, aby nám umožnila vidět tuto transakci prostřednictvím. Možná, zaručuji vám 100% úspěšnost, která bude legalizován v takové vzdálenosti, že tato transakce bude provedena za legitimní uspořádání a působnosti zákona, který bude chránit vás z jakéhokoli porušení smlouvy, a to jak ve své zemi, a tady v Londýně.

To je velmi naléhavé. Prosím, mi poskytnout tyto informace je, jak máme 5 pracovních dní spustíme ji projít:


-Vaše celé jméno,
-Vaše Kontaktní adresa &
-Vaše Přímá čísla mobilního telefonu.
-Číslo faxu.
-Tvůj věk
-Vaše profese :


S prošla metodický vyhledávání, rozhodl jsem se Vás kontaktovat doufat, že vás najdou tento návrh zajímavé. Prosím o vaši pozornost této zprávy indikující váš zájem, poskytnout výše uvedené informace potřebné k tomu, aby mi nahrát vaše data do Royal Bank of Scotland - Anglie databázi tak, aby odrážely v naší síti systému banky. Pravděpodobně bude banka být přesvědčeni, že jste ve vztahu k rodině, ani jmenoval nejbližším příbuzným / bude příjemcem (pozdní pan Saba). Já vás bude vedení o tom, jak otevřít komunikaci s bankou a dělat nároky na další předávání fondu na váš bankovní účet.

Váš upřímný souhlas na tento e-mail a obchodní návrh bude vysoce ocenil. Zavolej mi na obdržení tohoto e-mailu pro více diskusí.

Poděkoval vám v očekávání pro vaši rychlou odpověď.

S úctou Váš,
Pan Ewen Stevenson.

Anti-fraud resources: