joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: CARO <hsekerci@adrgroup.com>
Date: Mon, 14 Nov 2016 08:43:20 +0100
Subject: SALUTE


Hi !!

Ik weet zeker dat deze mail zou naar je toe komen als een verrassing, omdat we nog nooit eerder hebben ontmoet en u vraagt zich misschien af waarom ik heb besloten om u te halen voor deze transactie. Ik zag je profiel op het internet en ik ben comfortabel met u voor deze transactie.

Ik ben mevrouw Caroline Freund, de factuur en de uitwisseling manager bij Cahoot Finance UK. In mijn afdeling, ontdekte ik een verlaten bedrag van USD 8,000,000.00. (Acht miljoen USD), binnen de bankrekening van onze buitenlandse klanten (MR Paul Louis Halley). Deze klant en zijn vrouw overleed in 2003 bij een vliegtuigongeluk. Zie website voor meer informatie.

http://newswww.bbc.net.uk/2/hi/uk_news/england/oxfordshire/4537663.stm

Deze dode klant laat Paul Louis Halley heeft $ 8,000,000.00 die ik ontdekte in zijn bankrekening in mijn bank sinds het jaar 2003 tot vandaag.

Na het doorlopen van wijlen Paul Louis Halley bestand in de bank, ontdekte ik dat hij niet hoefde dichtste levende verwant op zijn rekening openen van documenten.

Daarom heb ik nu oprecht en bewust op zoek uw toestemming om u te presenteren als de nabestaanden / Zal Begunstigde aan de overledene, zodat de totale waarde van $ 8.000.000 zal worden overgedragen aan u, die zal worden gedeeld met deze procentuele verhouding van 60% naar me toe en 40% voor jou.

En volgens mijn bank het beleid in 1990, als dit geld USD 8,000,000.00 blijft opgeëiste na een periode van dertien (13) jaar, de hoge ambtenaren van mijn bank zal het geld gebruiken voor zichzelf en ik wil niet dat dat gebeurt.

Daarom heb ik nu oprecht en bewust op zoek uw toestemming om u te presenteren als de nabestaanden / Zal Begunstigde aan de overledene, zodat de totale waarde van $ 8.000.000 zal worden overgedragen aan u, die zal worden gedeeld met deze procentuele verhouding van 60% naar me toe en 40% voor jou.

Ik controleerde de rekening voor meer dan 7-8 jaar en niemand heeft ooit naar voren gekomen om het fonds op te eisen. Maar ik vond dat de late (Paul Louis Halley) heeft geen nabestaanden op de rekening voordat hij stierf, en zo, na het doornemen van zijn dossier in onze bank, zou ik bewust het eens om uw gegevens te presenteren als de nabestaanden / zal begunstigde van de account, zodat de totale waarde van USD 8,000,000.00 worden overgebracht naar een bankrekening van uw keuze om onze wederzijds voordeel. Ik ga om het geld te delen met u in de verhouding van 60% voor mij en 40% voor jou.

Uw reactie is dringend nodig.

Voor meer informatie; neem dan contact met me op mijn prive e-mailaccount
mrscarolinefreund@yahoo.co.uk

Wanneer u contact met mij, zal ik u meer informatie te geven.

Met vriendelijke groet,
Caroline Vriend

Anti-fraud resources: