joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Mr. Steve Bhatti" <no_reply@live.eu>
Reply-To: <steve.c.bhatti@aol.co.uk>
Date: Mon, 31 Jul 2017 10:27:57 -0400
Subject: Re: Hallo vriend...#667754

De heer Steve Bhatti,
Operations / Regional Manager
Santander Bank Plc,
47-48 Piccadilly
PICCADILLY
W1J0DT
Londen, Verenigd Koninkrijk

Goede dag, vriend,

Hoe gaat het met jou en je familie? Ik hoop dat mijn brief je vandaag in je beste stemming ontmoet. Ik ben dr Steve Bhatti, van Harlesden North West London, hoofd van de accountant audit afdeling en formele senior programmeur manager bij Deutsche Bank, hier in england (Santander Bank Plc). Ik heb ook gewerkt voor de nieuwste ministers Bank Plc.

Ik heb uw dringende bijstand nodig om de som van € 21,5 miljoen (GBP 21,5 miljoen), twintigmiljoen, vijfduizend Britse ponden over te dragen aan uw account binnen 11 of 15 bankdagen. Dit geld is al jarenlang in onze bank dormant zonder een vordering. Ik wil dat de Bank het geld aan u vrijgegeven als dichtstbijzijnde persoon aan onze overleden klant (de eigenaar van het account), die helaas zijn leven in februari 2003 door de ruimteschip van Colombia in de zuidelijke Verenigde Staten heeft verloren. Hij stierf een enkele man. Ik ontdekte dat hij geen nabestaanden heeft opgegeven of als begunstigde op zijn rekening na het doorgaan van zijn dossier in onze bank en ik wil niet dat het geld op de rekening van de bankschat komt als een verlaten fonds. Daarom is dit de reden waarom ik contact met u opneem, zodat de bank het geld aan u kan vrijgeven als de nabestaanden / Will Beneficiary aan de overleden klant (Late David McDowell Brown) "Amerikaanse burger van Arlington Virginia". Alsjeblieft, ik zou ook graag willen dat u dit voorstel als een geheim hou en deze verwijdert als u niet geïnteresseerd bent.

Hier is de verdeling ratio; 50% voor mij en 40% voor u, terwijl 10% is voor eventuele kosten die tijdens de transactie zijn opgelopen. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met mij op via mijn privé-mail: steve.c.bhatti@aol.co.uk

Geef mij het volgende hieronder, aangezien we 7 dagen hebben om het door te voeren. Dit is zeer DRINGEND.

1. Volledige naam:
2. Direct Mobiel Aantal:
3. Contactadres:
4. Beroep:
5. Leeftijd:
6. Geslacht:
7. Nationaliteit:

Dit stelt u in staat om uw gegevens te uploaden naar onze bankdatabase om in het banknetwerk systeem te bespreken dat u de naam van de nabestaand / begunstigde bent van dit account, dan zal ik u begeleiden over de communicatie met de bank voor de overdracht van deze Fonds aan u.
OPMERKING: We hebben weinig bankdagen om deze transactieovereenkomst uit te voeren.
Bedankt in afwachting van uw dringende reactie.

Hoogachtend,

STEVE C. BHATTI. (RD-SB)
EMAIL.: steve.c.bhatti@aol.co.uk

Anti-fraud resources: