joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Latifa Tahira <tahiralatifa06@gmail.com>
Reply-To: Latifa Tahira <tahiralatifa05@gmail.com>
Date: Mon, 23 Apr 2018 20:28:03 +0000 (UTC)
Subject: Hallo;




Ishet goed om in het Engels te communiceren?

Ikben mevrouw Latifa Tahira, een Syrische vrouw. Ik verlang te verhuizen naarLetland als gevolg van de aanhoudende onrust / oorlog in Syrië, evenals dedagelijkse levensbedreigende aanvallen van ISIS terroristische groepering.Reeds Ik heb mijn familie, mijn man en dochter verloren aan de koude handen vande dood tijdens een aanval gericht op ons thuis op 23 maart 2016 aan onzefamilie te beëindigen. Ik en mijn waren er niet bij tijdens het kruisvuur. Wewaren in het ziekenhuis voor controle Als de aangevallen ons huis het doden vanmijn geliefde man en mijn dochter en het instellen van het huis inlichterlaaie. Ik ben in tranen en schrijf je deze e-mail. Hij (mijn overledenman) was een zeer succesvol aannemer in de olie-stad van Syrië en werdparticulier te maken op goud stof en bars voor zijn ontijdige dood. Zoalsverwacht, heb ik achterliet een redelijke hoeveelheid geld, die ik wens om teinvesteren in de vastgoedsector, reizen en toerisme, Hotel Management en andereinteressante sectoren in België.

Zoalsje wel of niet weten, de door de Verenigde Staten en de Europese Unie sanctiesmaakte het onmogelijk om succesvol te opereren bijna elk type investering hierin Syrië of zelfs om geld van hier naar andere delen van de wereld. Om dezereden ben ik Contact opnemen met u in een groot vertrouwen in de hoop dat Kuntu me helpen dit geld te krijgen in België voor beleggingsdoeleinden:

Ikzou graag willen weten hoe handig het zou zijn als u mij op deze manier zouhelpen. Het volledige kapitaal waarover ik beschik, is negen miljoen euro.Stiekem Ik sloot het geld in een koffer doos en gedeponeerd het met het RodeKruis hier in Damascus. Mijn oprechte intentie schriftelijk u is om smeken uvriendelijk accepteren de spaarpot. Dit komt omdat we na de oorlog geengeldoverdrachten van hieruit kunnen nemen. Dit zijn de belangrijkste kwestiesdie mij nu bezighouden. Ik zal u 30% van het totale geld geven als uw voordeelom mij te helpen.

Ikmoet deze kans nemen omdat ik geen ander alternatief heb dan iemand tevertrouwen. Ik kan mijn leven hier niet riskeren om een ​​einde te maken aanmijn familielijn. Als vrouw, aangezien mijn man en dochter dood zijn, heb ikmijn enige zoon. Ik heb een waardig leven verdiend omdat ik wil opgroeien ineen vredige omgeving. Ik zal verhuizen naar België met mijn zoon en investerenhet geld in overeenstemming met de wet, uw advies en ondersteuning; we kunnensamenwerken en bereiken.

Ikanticipeer op uw positieve reactie en na ontvangst van uw informatie zal ik uverdere details verstrekken.

Hoogachtend,

LatifaTahira.


Anti-fraud resources: