joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Mr. Robert Karofsky" <info@abcvietnam.com.vn>
Reply-To: robertkarofsky01@gmail.com
Date: Thu, 18 Apr 2019 06:16:41 -0700
Subject: Fra hr. Robert Karofsky

Jeg forventer, at mit brev skal møde dig med godt helbred og dit bedste humør i dag, hvordan har du og din familie det? Vær venlig at tilgive mig for at komme ind i dit privatliv. Kan du have tillid til et økonomisk forretningsforhold, der vil være til gensidig gavn for os begge? Jeg fik dit navn og din kontaktperson fra dit lands internationale forretningsinformation med håb om, at du vil være interesseret i, hvad jeg skal fortælle dig.

Jeg er hr. Robert Karofsky fra Harlesden, North West London, her i England. Jeg arbejder for UBS Bank, London. Jeg skriver dig om et forretningsforslag, som vil være til stor gavn for os begge. I min afdeling, der er investeringsbanken for UBS Group AG og UBS AG Greater London Regional Office, opdagede jeg en forladt sum på 22,3 millioner britiske pund sterling (toogtyve millioner tre hundrede tusinde britiske pund sterling) på en konto der tilhører en af ??vores udenlandske afdøde kunder, en milliardær Business Mogul sent Mr. Moises Saba Masri, en jøde fra Mexico, som var offer for et helikopterkrasj januar 2010, der resulterede i hans død og hans familiemedlemmer. Saba var 47 år gammel. Også i helikopteret på tidspunktet for nedbruddet var hans kone, deres søn Avraham (Albert) og hans svigerinde. Piloten var også død.

Valget af at kontakte dig er fremkaldt af den geografiske karakter af hvor du bor, især på grund af transaktionens følsomhed og fortroligheden her. Nu har vores bank ventet på nogen af ??slægtninge til at komme op for kravet, men ingen har gjort det. Jeg har personligt været ude af stand til at lokalisere slægtninge i 2 år nu. Jeg søger dit samtykke til at præsentere dig som nærmeste familie / Vil begunstigede til afdøde, så provenuet fra denne konto værdiansat til 22,3 millioner pund kan betales til dig.

Dette udbetales eller deles i disse procentsatser, 60% til mig og 40% for dig. Jeg har sikret alle nødvendige juridiske dokumenter, der kan bruges til at bakke op på denne påstand, vi laver. Alt jeg behøver er at udfylde dine navne i dokumenterne og legalisere det i retten her for at bevise dig som den legitime modtager. Alt jeg har brug for nu er dit ærlige samarbejde, fortrolighed og tillid, så vi kan se denne transaktion igennem. Jeg garanterer dig at dette vil blive henrettet under et legitimt arrangement, der beskytter dig mod ethvert brud på loven.

Vær venlig at give mig følgende, da vi har 7 dage til at køre det igennem. Dette er meget uheldig.

1. Fuldt navn:
2. Dit direkte mobilnummer:
3. Din kontaktadresse:
4. Din besættelse:
5. Dit Nationalitet:
6. Dit køn / Alder:

Efter at have gennemgået en metodisk søgning besluttede jeg at kontakte dig, håber at du vil finde dette forslag interessant. Venligst på din bekræftelse af denne meddelelse og angive din interesse vil give dig yderligere information. Forsøg at lade mig vide din beslutning i stedet for at holde mig venter.

Hilsen,
Hr. Karofsky

Anti-fraud resources: